preskoči na sadržaj

Gimnazija "Fran Galović"

 > Naslovnica
Vijesti

Posjet gimnazijalaca bavarskim sveučilištima

Autor: Romana Šutalo, 4. 7. 2018.

Trinaestero učenika drugih i trećih razreda naše škole boravilo je od 25. do 29. lipnja u Bavarskoj kako bi posjetilo sveučilišta i fakultete te se informiralo i o mogućnostima studiranja u toj najvećoj i najbogatijoj njemačkoj pokrajini.
Naši su gimnazijalci posjetili sveučilišta i dva fakulteta među kojima Sveučilište Ludwig Maximilian i Tehničko sveučilište u Münchenu koji u Europi i svijetu imaju status elitnih sveučilišta. Posjetili smo i Sveučilište Augsburg te
dva fakulteta: Hochschule  Augsburg i Hochschule für angewandte Wissenschaften Neu-Ulm. Upoznali smo se sa studijskim pravcima, dobili detaljne upute o samom postupku prijavljivanja na pojedine fakultete, informirali se o  mogućnostima dobivanja stipendija od SR Njemačke te brojnim programima studentskih razmjena na koje naši učenici, kao punopravni članovi Europske unije, imaju pravo. Posjetili smo i nekoliko predavanja. Posebno zanimljivo bilo je na predavanju „Einführung in die Wirtschaftsinformatik” na kojem naši učenici nisu bili samo gosti već su i aktivno sudjelovali.
Na svim su nas  sveučilištima i fakultetima primili vrlo  srdačno i ljubazno. Posebno nas je ponosnim učinila informacija da su ispiti državne mature priznati na svim fakultetima i da maturanti iz Hrvatske prilikom prijave prolaze jednak postupak te imaju jednaka prava kao i njemački maturanti. 
Suradnici iz ureda za internacionalnu suradnju, studenti i profesori potrudili su se naš petodnevni boravak u Bavarskoj učiniti jedinstvenim i nezaboravnim. Sve informacije i iskustva koja smo stekli naši će učenici podijeliti sa svim zainteresiranim učenicima naše škole u sljedećoj nastavnoj godini.
Ovaj posjet moramo zahvaliti prije svega našem partnerstvu s Goethe Institutom u Zagrebu jer smo kao PASCH – škola imali mogućnost javiti se na natječaj bavarske inicijative BayBIDS koja je uz Goethe Institut najvećim dijelom financirala ovaj projekt.

 

Marija Smoljo Krapinec, prof.
Tražilica
Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Gimnazija "Fran Galović" / Ulica Dr. Željka Selingera 3/a, HR-48000 Koprivnica / gimnazija-fgalovic-koprivnica.skole.hr / ured@gimnazija-fgalovic-koprivnica.skole.hr
preskoči na navigaciju