2021-09-28 10:10:57

Obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti u našoj gimnaziji

Zadnjeg dana Europskog tjedna mobilnosti, 22.09.2021. u aktivan posjet gimnazijalcima stigla su djeca iz dječjeg vrtića Igra.

Posjetili su nas mališani iz skupine Zmajići u pratnji svojih odgajateljica Davorke Draganić, Ivane Košćak i fizioterapeuta Andreje Tudić.

Iz Gimnazije su djecu dočekali i kineziološke sadržaje osmisli profesori kineziologije, Marina Tomac-Rojčević i Tedi Femec. Na početku zajedničkih aktivnosti, sve sudionike je  pozdravio ravnatelj gimnazije Vjekoslav Robotić.

Prvo smo mališane upoznali sa prostorom Gimnazije, a nakon toga su su ih profesorice Ines Sertić i Anka Simović upoznale sa knjižnicom i važnosti čitanja.

Također su pogledali razne enciklopedije, a između ostalog i enciklopediju o ljudskom tijelu kako bi naučili funkcioniranje tijela općenito, a naročito u pokretu.

Nakon toga sa u sa učenicima 3.f opće gimnazije za sportaše vježbali na igralištu gimnazije. Zajedno su se zagrijavali plešući na vesele dječje pjesmice, a nakon toga su zaigrali igru sa prepoznavanjem boja.

U drugom dijelu su učenici Katarina Kerečin, Anja Čavljak, Lovro Rod i Anja Rojčević, sudionici međunarodnog Erasmus + projekta CEMLO objasnili mališanima osnove orijentacije u prirodi. Djeca su se upoznala sa stranama svijeta, orijentacijom prema objektima, bojama i biljkama (drveću , cvijeću i sl.) te sa kompasom.

Vrhunac edukacije je bila igra "Potraga za blagom" u kojoj su djeca uz pomoć mape prilagođene njihovom uzrastu pronalazila bombone odnosno skriveno blago.

Može se reći da su svi sudionici uživali jer je vladala zaista vesela atmosfera pa je odmah dogovorena i nova suradnja:)

Marina Tomac-Rojčević, prof. izvrstan savjetnik


Gimnazija "Fran Galović"