preskoči na sadržaj

Gimnazija "Fran Galović"

 > Naslovnica
vijesti

SRIJEDA 6. 11. 2019. (najava štrajka)

Autor: Vjekoslav Robotić, 5. 11. 2019. 17:36

Dragi učenici, poštovani roditelji

Informiram Vas da je za srijedu 6. 11. 2019. najavljen štrajk u našoj Školi kao i u svim školama RH.

Molim da svakodnevno pratite informacije na ovoj mrežnoj stranici.

Hvala na razumjevanju

Ravnatelj:

mr.sc. Vjekoslav Robotić

 [više]

 [više]

LORESU: Mobilnost – Poljska

Autor: Kristina Ledinski, 3. 11. 2019. 12:18

Od nedjelje 6. listopada 2019. do subote, 12. listopada 2019., nas šestoro učenika – Dunja Galinec, Ivan Buhić, Ivan Slobođanac, Maja Blažok, Maja Špoljar i Tereza Kokša uz pratnju profesorica Ana-Marije Martan i Martine Grgac boravili smo u manjem gradu na jugu Poljske, Wodzisław Śląski. Bili smo smješteni u domove učenika iz Poljske te smo svaki dan imali aktivnosti i druženja unutar te izvan projekta. Uz Gimnaziju “Fran Galović” Koprivnica i Poljsku školu u projektu još sudjeluju i škole iz La Spezie (Italija), Madeire (Portugal) te Fuerteventure (Španjolska). Pogledajte slike i pročitajte više u FRANzineu.

 [više]

Forum kazalište - obavijest

Autor: maja blažek, 31. 10. 2019. 11:07

Obavještavaju se odazvani učenici da će se forum kazalište održati u ponedjeljak 04.11. u Multimedijskoj učionici od 10 do 14 sati.

 [više]

Pačja škola

Autor: Miodrag Maričić, 31. 10. 2019. 10:59

Kutak s mnoštvom  informacija i poveznica biti će dostupan svima zainteresiranima u školskoj knjižnici od 05. studenog 2019.g.
 [više]

Poziv na filmsku radionicu

Autor: Miodrag Maričić, 31. 10. 2019. 09:34

Pozivaju se svi zaljubljenici u neobične, nesvakidašnje oblike snimanja i montiranja filmova i video-clipova da se jave profesorici Ivi Bolfek kako bi dana 22. studenoga nazočili radionici opisanog filmskog stvaralaštva.

Radionica počinje u multimediji u 10:45 i traje do 14:00 sati ili dulje za zainteresirane. U sklopu radionice bit će održano predavanje i prikaz tehnika koje se ne koriste u svakodnevnoj produkciji, a zatim će se raditi na vlastitom pojedinačnom ili skupnom uratku u dvije manje skupine.

 [više]

DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA

Autor: Gordana Trnski, 30. 10. 2019. 16:34

Pozivaju se svi učenici koji žele aktivno sudjelovati u obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara da dođu na sastanak  5. studenog 2019. u učionicu 2-003.

Dolazak članova Povijesne grupe je obavezan.

 [više]

Zaduženje garderobnih ormara II. krug

Autor: Vjekoslav Robotić, 28. 10. 2019. 12:44

Vijeće učenika je na 5. sastanku održanom 24. 10. 2019. jednoglasno donjelo: Odluku o podjeli garderobnih ormarića II. krug.

Po jednoglasnoj odluci Vijeća učenika podjela ormarića biti će u slijedeće vrijeme za određene skupine učenika u prostoru uprave škole:

a) Utorak: 29. 10 . 2019. (13.10-14.45h): svi vrlo dobri učenici 4. razreda i učenici koji nisu iskoristili pravo u 1. krugu.

b) Srijeda: 30. 10. 2019. (13.10-14.45h): svi ostali učenici po sistemu tko prije

Ključ mogu zadužiti samo učenici koji iz prethodnog razreda nemaju izrečene stegovne mjere: ukor i  opomena pred isključenje.

Učenici ključeve zadužuju u navedeno vrijeme isključivo pod odmorom ili nakon završetka nastave. Učenici koji zaduže ključ osobno odgovaraju za zaduženi garderobni ormarić.

 

 

 [više]

Koprivnica čita

Autor: Anka Simović, 25. 10. 2019. 16:21

U srijedu, 23. listopada održana je manifestacija „ Koprivnica čita “ koja se provodi već duži niz godina u sklopu Mjeseca hrvatske knjige s ciljem poticanja čitanja kod svih uzrasta.

Dvije skupine gimnazijalaca posjetile su Dječji vrtić „Zvjezdica“ gdje su mališanima čitali razne priče po vlastitom izboru prisjećajući se pritom i svoga djetinjstva. Nakon čitanja, druženje se nastavilo u dvorištu vrtića na kestenjadi. Učenici i mališani bili su oduševljeni ovim susretom, izrazivši  želju za češćim druženjima.

Još par slika pogledajte u FRANzineu.

 [više]

Koprivnički gimnazijalci predstavili svoju školu i kraj u Poljskoj

Autor: Martina Grgac, 24. 10. 2019. 13:08

Učenici Gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica Maja Blažok, Ivan Buhić, Dunja Galinec, Tereza Kokša, Ivan Slobođanac i Maja Špoljar te profesorice  Ana Marija Martan i Martina Grgac  boravili su od 7. do 11. listopada u gradu Wodzisław Śląski u Poljskoj. U tjednu mobilnosti nazvanom Crossing borders, crossing cultures – European cultural heritage u sklopu Erasmus+ projekta LORESU „Let's talk about local and regional subjects at school“ učenici su u poljskoj školi predstavili prirodnu i kulturnu baštinu Koprivnice i Podravine, govorili o poziciji i ulozi Republike Hrvatske u Europskoj uniji te podijelili tijekom aktivnosti „internacionalnog piknika“ tradicionalne podravske prehrambene proizvode. Zajedničkim radom istraživali su i učili o prirodnoj i kulturnoj baštini Šleske, usavršavajući izvan učionice svoje vještine i znanje stečeno u školi. Profesorice su govorile o školskom sustavu RH te razmijenile primjere dobre prakse s kolegicama i kolegama iz ostalih škola partnera iz La Spezie, s Madeire i Fuerteventure, s posebnim naglaskom na provođenje međunarodnih projekata i njihovo uvrštavanje u školski kurikulum.  Uz aktivnosti, izlaganja i radionice u školi, sudionici su posjetili  memorijalni centar Auschwitz te gradove Katowice, Krakow, Karvinu i Cziesyn. Kako je razmjena učenika održana u vrijeme obilježavanja europskih Erasmus dana (10.-12. listopada), gimnazijski tim ih je proslavio u aktivnom internacionalnom okruženju.

Martina Grgac

 [više]

Info. i poziv - Kino Velebit

Autor: Vesna Balent, 23. 10. 2019. 13:23

Danas, 23. listopada 2019., u 18:00 sati u Kinu Velebit počinje Ciklus filmova francuskog redatelja Zaka Tatija (Jacques Tati). 
Projekcije su 23., 27. i 29. listopada 2019. godine.
Cilj: Educirati publiku filmskim klasicima
Danas - francuska komedija koja je inspirirala Mr. Beana kojeg mnogi vole.
 
Info. i poziv pripremile:
stručni suradnik pedagog
Vesna Balent, prof.
i bivša gimnazijalka, koprivnička redateljica Karla Lulić, ciji je film "U ime Jagode, Čokolade i Duha Svetoga" proglašen najboljim kratkometražnim filmom u New Yorku 2019. godine.
 [više]

Posjet Sabirnom centru

Autor: Ana-Marija Martan, 23. 10. 2019. 13:00

U utorak 22. listopada učenici prvih i drugih razreda, članovi Povijesne grupe, u pratnji profesorica Gordane Trnski i Ana-Marije Martan posjetili su Sabirni centar Koprivnica Državnog arhiva u Varaždinu. Ustrojem i poviješću arhivskih službi na području Hrvatske i Koprivnice učenike je u zanimljivom predavanju vodila viša arhivistica, ujedno i voditeljica Sabirnog centra, Ivana Posedi. Učenici su tako mogli čuti kada je u Hrvatskoj nastala arhivska služba, kako su se vrijedne isprave čuvale prije nastanka arhiva, kakva se građa danas čuva u Sabirnom centru i s kojim se problemima arhivisti nose prilikom čuvanja i proučavanja građe. Zalaganjem Ivane Posedi danas se u fondu Sabirnog centra nalaze neke od najvažnijih isprava vezanih uz povijest grada, primjerice Povelja o povlasticama slobodnog i kraljevskog grada koju je Koprivnici 1356. godine dao kralj Ludovik I. Anžuvinac. Posjet arhivu, gdje su učenici iz prve ruke vidjeli kako se pisani izvori čuvaju, kako se njima rukuje te kako se do njih dolazi, veže se uz kurikul nastave povijesti koja se, posebice u školi za život, oslanja i na rad učenika s povijesnim izvorima.

Ana-Marija Martan, prof.

 [više]

Kestenjada - kesteni i još puno više

Autor: Maja Maček Treščec, 21. 10. 2019. 22:38

I ove su godine članovi geografske grupe, zajedno s profesoricom Majom Maček Treščec i profesorom Zvonimirom Treščecom, proveli ugodno jesensko popodne uz kestene i druženje. U subotu 19. listopada u Reki se, u sklopu aktivnosti geografske grupe, za nove i već stare članove održala kestenjada.

Više pročitajte i pogledajte u FRANzineu.

 [više]

„Zasadi drvo, ne budi panj“

Autor: Zoran Pintarić, 21. 10. 2019. 18:36

Projekt  „Gimnazijsko drvo“ nastavlja se u okviru akcije sadnje drveća „Zasadi drvo, ne budi panj“ koja se odvija na državnoj razini.

Termini sadnje su 25. – 27. listopada 2019.

Stabla ćemo saditi na prostoru školskoga dvorišta te tako formirati drvored koji će našu školu djelomično štiti od zvučnog onečišćenja, a o ostalim dobrobitima sadnje drveća kratko će predavanje održati prof. Miroslav Samardžić.

Uz organizacijsku podršku tvrtke GKP Komunalac d.o.o. sadit ćemo i na širem prostoru Gradskih bazena Cerine te se tako priključiti učenicima i nastavnicima drugih koprivničkih škola.

Svako stablo koje posade gimnazijalci ostat će ucrtano na interaktivnoj karti, sa svim podacima o sadnji pa se  u budućnosti možete prisjetiti svojeg plemenitog i općekorisnog  djela. Aplikaciju za kartu osmislili su učenici 4.d. Leticija Crnković izradila je aplikaciju, a Tin Prvčić i Luka List pobrinuli su se oko servera i web viewa.

Svi učenici, nastavnici i djelatnici škole koji se žele priključiti akciji, neka se što prije jave nastavniku Zoranu Pintariću (kabinet 2-006 ili zoran-pintaric@inet.hr).

 [više]

SRIJEDA 23.10.2019. (najava štrajka)

Autor: Vjekoslav Robotić, 20. 10. 2019. 10:44

Dragi učenici, poštovani roditelji

Informiram Vas da je za srijedu 23.10.2019. najavljen štrajk u našoj Školi kao i u svim srednjoškolskim ustanovama Koprivničko-križevačke županije.

Molim da svakodnevno pratite informacije na ovoj mrežnoj stranici.

Hvala na razumjevanju.

Ravnatelj:

mr.sc. Vjekoslav Robotić

 [više]

Predavanje DAAD-a o stipendijama i studiranju u Njemačkoj

Autor: Marija Smoljo-Krapinec, 19. 10. 2019. 15:07

DAAD (Deutscher Akademischer Austauschdienst) je njemačka služba za akademsku razmjenu, čiji je utemeljitelj Vlada SR Njemačke. Jedna je od najvećih svjetskih organizacija kojima je primarni cilj stipendiranje i savjetovanje studenata, doktoranada i znanstvenika. DAAD nudi više od 250 različitih programa stipendiranja na njemačkom i engleskom jeziku od ljetnih tečajeva, studijskih stipendija te kratkoročnih i dugoročnih istraživačkih stipendija.
Programe stipendiranja te mogućnosti studiranja u SR Njemačkoj u našoj će školi predstaviti Ivana Bašić, lektorica na Odsjeku za germanistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu, u petak, 25. listopada 2019. od 12.30 do 13.45, u prostoriji 2-021.
Predavanje će biti na hrvatskome jeziku te se pozivaju svi zainteresirani učenici! (do četvrtka 24. listopada trebaju se javiti prof. Smoljo Krapinec, u kabinet 2-014)

Marija Smoljo Krapinec,prof.

 [više]

Čitanjem do zvijezda 2019./2020.

Autor: Anka Simović, 18. 10. 2019. 15:48

Pozivaju se učenici koji su zainteresirani za sudjelovanje u kvizu Čitanjem do zvijezda da se jave u školsku knjižnicu do 25. listopada. Više o kvizu, natjecateljskim kategorijama i temi saznajte klikom na "Više".

 [više]

Liječničkih pregleda učenika za oslobađanje od nastave TZK (učenici koji nisu bili na pregledu)

Autor: Vjekoslav Robotić, 15. 10. 2019. 14:55

Učenici koji nisu bili na pregledu dužni su popuniti i predati obrazac za pregled u tajništvo škole  (prazni obrazac je na stolu ispred tajništva) te će na pregled ići organizirano u četvrtak 17.10.2019. nakon 1. nstavnog sata (učenici trebaju doći sa liječničkom dokumentacijom i iskaznicom kod profesorskog stola u sportsku dvoranu).

 [više]

Radionica kreativnog pisanja

Autor: Kristina Ledinski, 14. 10. 2019. 18:29

U tjednu Galovićeve jeseni u našoj školi u utorak, 22. listopada 2019., radionicu kreativnog pisanja održat će profesorica i književnica Ivanka Ferenčić Martinčić. Radionica će trajati 3 školska sata (4., 5. i 6. sat). Zbog ograničenog broja mjesta radionica je namijenjena učenicima koji se bave pisanjem i sudjeluju na literarnim natječajima te učenicima koji pohađaju izbornu nastavu iz Hrvatskog jezika.

Dubravka Šutalo-Kovačić

 [više]

Poziv od bivšeg učenika gimnazije!

Autor: Kristina Ledinski, 14. 10. 2019. 12:28

Svi zainteresirani za studiranje u inozemstvu imaju priliku saznati kako, u Zagrebu, u petak,  25.  listopada 2019.g. 
Gospodin Alen Trgovčević će predstaviti svoj i druge fakultete na kojima studiraju ili su završili studij bivši učenici naše gimnazije ali i dugi grašani RH. 
Škola je osigurala prijevoz do Zagreba i natrag za 7 učenika, koji se trebaju prijaviti putem internet povenice u nastavku te javiti osobno profesoru Maričiću u kabinet 0/007 najkasnije do utorka, 22. listopada 2019.g. 
Budući da je broj mjesta u kombiju ograničen, molimo da se prijave samo učenici koji ozbiljno namjeravaju studirati izvan zemlje.
 
 [više]

Galovićeva jesen

Autor: Kristina Ledinski, 12. 10. 2019. 10:28

Galovićeva jesen, 26. po redu, ove godine bit će obilježena u našoj školi 25. listopada. Već tradicionalno imat ćemo priliku upoznati hrvatskog književnika. Ove godine bit će nam  čast i zadovoljstvo ugostiti  renomiranog  hrvatskog  pisca, akademika, književnog  znanstvenika, scenarista i prevoditelja,  gospodina Pavla Pavličića.

Druženje  s gospodinom Pavličićem  održat će se u multimedijskoj učionici, počinje u 11 sati i trajat će dva školska sata.

Lana Bermanec i  Hana Knežević (4. c) razgovarat će s piscem, a talentirani učenici naše škole  podijelit će s nama svoje glazbeničko umijeće i  ljubav prema Galovićevoj poeziji.

Radujemo se posljednjem petku u listopadu!

Dubravka Šutalo-Kovačić, prof.

 [više]

PONEDJELJAK 14.10.2019. (najava štrajka)

Autor: Vjekoslav Robotić, 11. 10. 2019. 12:23

Dragi učenici, poštovani roditelji

Informiram Vas da je za ponedjeljak 14.10.2019. najavljen štrajk u našoj Školi kao i u svim školama naše županije.

Molim da svakodnevno pratite informacije na ovoj mrežnoj stranici.

Hvala na razumjevanju

Ravnatelj:

mr.sc. Vjekoslav Robotić

 [više]

PETAK : redovana nastava (nema štrajka)

Autor: Vjekoslav Robotić, 10. 10. 2019. 13:14

Obavještavam učenike i njihove roditelje da će u petak 11.10.2019. biti redovna nastava po redovnom rasporedu. Štrajka zaposlenika taj dan nema u školama naše županije.

Za ostale dane ću vas informirati po saznanju od organizatora štrajka.

Hvala na razumjevanju,

Ravnatelj:

mr.sc. Vjekoslav Robotić

 

 [više]

Obavijest o štrajku zaposlenika

Autor: Vjekoslav Robotić, 10. 10. 2019. 08:40

Dragi učenici, poštovani roditelji

informiram Vas da je nakon održanog Skupa zaposlenika većina zaposlenika Škole danas u štrajku te nema uvjeta za održavanje redovne nastave.

Za pružanje svih informacija vezanih za štrajk molim da se informirate kod osobe za  kontakt:

Vjekoslav Robotić, ravnatelj

mob: 098 /353 805 ili e-mail vjekoslav.robotic@skole.hr

Sve daljnje informacije za roditelje i učenike bit će objavljivane na mrežnoj stranici škole u popodnevnim satima.

Hvala Vam na razumijevanju,                                                                                                                                                                                    Ravnatelj:

                                                                                mr.sc. Vjekoslav Robotić                              

 [više]

Gostujuće predavanje

Autor: Kristina Ledinski, 9. 10. 2019. 08:43

Predstavljanje Humanitarne udruge „Šegrtsko srce“, 

                        Obrtnička škola Koprivnica;

Kada:      9. listopad 2019.godine od 13:15 sati do 14:15 sati;

Gdje:      Multimedijska učionica;

Pozvani: Predsjednici/ce (ili zamjenici/ce ili predstavnici/ce razrednih odjela u slučaju spriječenosti); 

Gost:      Stručni suradnik pedagog Obrtničke škole Koprivnica,

               Tomislav Terstenjak, prof. pedagogije

Odgojno-obrazovni ishod edukativnog rada stručnog suradnika pedagoga s učenicima:

 

Osvješćivanje gimnazijalaca za socijalnu osjetljivost i razvoj socijalne svijesti  i empatije = suosjećajnosti i suuživljavanja u "tuđe cipele"

 

Zamolba razrednicima i predmetnim nastavnicima za dopuštenje učenicima

da prisustvuju gostujućem predavanju.

Pripremila i organizirala: 

stručni suradnik pedagog 

Vesna Balent, prof. Sociologije i Pedagogije - školske

 [više]

Večer u močvari

Autor: Kristina Ledinski, 3. 10. 2019. 11:44

Barbara, Lucija, Patricija, Jana, Tea, Petra i Emilija skupile su hrabrost, progutale knedlu i rekle - idemo.
Te večeri kiša je lagano padala, sve je bilo mokro. Probijali smo se putem kroz travu i gustiš. Vrbe i čivitnjače, mokrih obješenih grana, zastrle su puteljak, lijepile se za auto, kao da ga miluju i uzimaju nas u svoj svijet. U trenutku, podiže se zavjesa, izlazimo na travnatu pozornicu posutu skakutavim žabicama, okruženu busenima trske i šaša, a pred nama gusta publika barskog života. Ali, uloge su obrnute, reflektori su usmjereni prema bari.
Malo čudan osjećaj, nema kauča i fotelja, tri komentatora doktoranta s PMF-a, - " rezolucija perfektna, kristalan sound, surround all around".   
Zbilo se 26.9.2019. na lokaciji Autoput.
 [više]

Dodatna nastava hrvatskoga jezika za maturante

Autor: Kristina Ledinski, 3. 10. 2019. 07:50

Dodatna nastava održavat će se utorkom 8. sat. Budući da je 8. listopada neradni dan, s radom počinjemo 15. listopada. Broj učionice bit će objavljen u rasporedu sati.

Romana Šutalo, prof.

 [više]

Poziv na sudjelovanje u forum-kazalištu

Autor: Kristina Ledinski, 3. 10. 2019. 07:45

Kazališni i filmski redatelj Mario Kovač u sklopu projekta Kreativna REakcija za nenasilje održati će trosatnu radionicu boala u koju se možeš uključiti i ti! Cilj aktivnosti je potaknuti mlade na raspravu o razvijanju tolerancije, razbijanju stereotipa, stvaranje kulture mira i nenasilnog rješavanja sukoba. Budi dio u stvaranju društva nenasilja i pritom se zabavi koristeći kazališne vježbe, dijaloge, igre i tehnike.

Aktivnost će se održati tijekom mjeseca studenog, a u njoj može sudjelovati maksimalno 15 učenika neovisno o obrazovnoj godini.  Prijaviti se možeš zapisivanjem na upisnu listu na vratima školske psihologinje (1-012). O konkretnom vremenu održavanja bit će naknadne obavijesti.

 [više]

Europski dan jezika

Autor: Kristina Ledinski, 27. 9. 2019. 15:59

I ove godine učenici 3. razreda jezične gimnazije proslavili su 26. rujna - Europski dan jezika. Ako želite naučiti kako reći osnovne riječi hvala, molim, izvoli, oprosti na raznim stranim jezicima, pogledajte učeničke radove u hodniku škole. 
 
Više o Europskom danu jezika na poveznici.
 [više]

Zaduženje garderobnih ormara

Autor: Vjekoslav Robotić, 26. 9. 2019. 14:40

Vijeće učenika je na 2. sastanku održanom 26. 9. 2019. jednoglasno donjelo: Odluku o podjeli graderobnih ormarića učenicima za nastavnu godinu 2019./2020. 

Po jednoglasnoj odluci Vijeća učenika podjela ormarića biti će u slijedeće vrijeme za određene skupine učenika u prostoru uprave škole:

a) Ponedjeljak: 30. 9. 2019. (13.10-14.45 h) : svi odlični učenici 2. razreda i predsjednici svih razreda

b) Utorak: 1. 10 . 2019. (13.10-14.45h): svi učenici opće gimnazije za sportaše (1.,2.,3. i 4. razred)  i srednje glazbene škole;

c) Srijeda: 2. 10. 2019. (13.10-14.45h): učenici sa zdravstvenim problemima, svi odlični učenici 3. razreda

d) Četvrtak 3. 10. 2019. (13.10-14.45 h): svi odlični učenici 4. razreda

Ključ mogu zadužiti samo učenici koji iz prethodnog razreda nemaju izrečene stegovne mjere: ukor i  opomena pred isključenje.

Učenici ključeve zadužuju u navedeno vrijeme isključivo pod odmorom ili nakon završetka nastave. Učenici koji zaduže ključ osobno odgovaraju za zaduženi garderobni ormarić.

Učenici koji ne iskoriste svoje pravo na određeni dan navedeno mogu iskoristiti najkasnije u isto vrijeme podjele do četvrtka 3. 10. 2019. U slučaju da učenici nisu zadužili ključ do četvrtka 4. 10. 2019.  smatra se da su se svojeg prava na garderobni ormarić odrekli (ne vrijedi za učenike koji su sva četiri  dana podjele ključeva bili opravdano izočni s nastave).

Ostatak nezaduženih ormara zaduživat će se po naknadnoj obavijesti.

 

 [više]

GIMNAZIJSKO DRVO

Autor: Kristina Ledinski, 26. 9. 2019. 13:18

Drveće proizvodi kisik. Drveće proizvodi hranu. Drveće je dom mnogim vrstama. Iz drveća dobivamo lijekove. Drveće nam daje sjenu i štiti nas. Drvo je energija. Drveće smanjuje onečišćenje. Drveće smanjuje eroziju tla. Drveće hrani tlo. Drveće je bitno za naše zdravlje!!!

Dragi učenici, profesori, djelatnici i prijatelji škole pozivamo Vas da se uključite u projekt sadnje drveća "Gimnazijsko drvo".

Cilj je je planski posaditi što više stabala te ih mapirati na karti sa podacima o sadnji (tko je posadio, kada, GPS koordinate, fotografija) kako bi imali trajni podsjetnik na gimnazijsko razdoblje života.

Drvo se sadi samo uz dozvolu vlasnika prostora u kojem se sadi.

Drvo kasnije možete zalijevati, brinuti o njemu, sjesti u njegovu hladovinu, …

Prve aktivnosti su krenule sa sadnjom razrednog drveća sportskih razreda na Šoderici, u rujnu 2019.

Iduća aktivnost će biti uključivanje u akciju "Zasadi drvo, ne budi panj" .

Pozivamo Vas da se odlučite na sadnju prilikom odlaska na terensku/izvanučioničku nastavu, prilikom dolaska gostiju posadite drvo prijateljstva i sl.

Za sve detalje i potrebitu pomoć obratite se Zoranu Pintariću, prof. geografije i povijesti.

 [više]

Raspored liječničkih pregleda učenika za oslobađanje od nastave TZK

Autor: Vjekoslav Robotić, 25. 9. 2019. 13:49

 

Obavještavam učenike koji su se u tajništvu škole prijavili za liječnički pregled vezan za oslobađanje od nastave TZK da će pregled biti u petak 27.9.2019. po slijedećem rasporedu:

1)   9.00h  za sve prijavljene učenike PRVIH i DRUGIH razreda (učenici  moraju odmah po završetku prvog nastavnog sata u 8.50 h biti sa svojim stvarima u sportskoj dvorani kod profesorskog stola)

2)  9.40.h za sve prijavljene učenike TREĆIH razreda (učenici  moraju odmah po završetku drugog nastavnog sata u 9.40. h biti sa svojim stvarima u sportskoj dvorani kod profesorskog stola)

3) 10.45h za sve prijavljene učenike ČETVRTIH razreda (učenici  moraju odmah nakon završetka velikog odmora u 10.45. h biti sa svojim stvarima u sportskoj dvorani kod profesorskog stola)

Učenici prije pregleda slobodno konzumiraju hranu.

Učenici prije i poslije pregleda imaju redovnu nastavu. Učenici  se odmah nakon završetka pregleda  pojedinačno, samostalno vračaju na nastavu.

Na liječnički pregled učenici su dužni donijeti zdravstvenu iskaznicu i svu liječničku dokumentaciju.

Ravnatelj:

mr. sc. Vjekoslav Robotić

 [više]

Predavanje i radionica

Autor: Kristina Ledinski, 24. 9. 2019. 12:59

Mramorni i bodljobradi rak u Hrvatskoj

Predavanje: Dvorana multimedije - srijeda - 25.9.2019. - 14.00 sati

Radionica: Šoderica - srijeda - 25.9.2019.  - 19.00 sati

Ove srijede u multimedijskoj dvorani održat će se predavanje o dvije invazivne vrste rakova koje su nedavno dospjele u vode dravskog sliva.

U 19.00 sati navečer na jezeru Šoderica održat će se radionica na istu temu.

Edukaciju će provoditi studenti biologije s PMF-a iz Zagreba pod vodstvom studentice biologije Karle Orlić i mentorstvom dr.sc. Sandre Hudine (PMF), prof. dr.sc. Ivane Maguire (PMF) i dr.sc. Ane Bielen (PBF).

Pozivamo sve zainteresirane učenike da se uključe aktivnosti.

Za sve informacije možete se obratiti profesoru Miroslavu Samardžiću ili svojim profesorima biologije.

 [više]

Podjela maturalnih svjedodžbi

Autor: Vjekoslav Robotić, 18. 9. 2019. 12:45

Najavljujem podjelu maturalnih svjedodžbi za učenike koji su polagali državnu maturu u jesenskom roku koja će biti u četvrtak 19. 9. 2019. u 10.25 h kod razrednika u Školi.

Svjedodžbu mogu preuzeti samo maturanti ili punodobni članovi njihove uže obitelji.

Čestitam svim maturantima uspješan završetak gimnazijskog obrazovanja.

Ravnatelj:

mr.sc. Vjekoslav Robotić

 [više]

Studiranje u inozemstvu

Autor: Nina Tadić, 9. 9. 2019. 16:57

U srijedu, 25. rujna 2019. u našoj školi bit će predavanje o mogućnostima studiranja u inozemstvu u organizaciji Integraledu instituta.hr  za sve zainteresirani učenike, a posebno je namijenjeno učenicima trećih i maturantskih razreda. Svi su dobro došli uključujući roditelje naših učenika i zainteresiranu javnost. Početak je predavanja/prikaza u 13:15 sati u multimediji. Molimo sve učenike da se jave svojim razrednicima kako bi ih upisali i opravdali im izostanke. Veselimo se vašem dolasku!

Miodrag Maričić, prof.

 [više]

Produljen rok za korištenje nagrada Grada

Autor: Vjekoslav Robotić, 9. 9. 2019. 14:51

Obavještavam učenike i njihove mentore koji nisu iskoristili bonove dobivene na "Tulumu izvrsnosti" kao nagradu Grada Koprivnice da ih mogu iskoristiti u Pink Panteru najkasnije do 15. 9. 2019. godine.

Ravnatelj:

mr.sc. Vjekoslav Robotić

 

 [više]

Subvencionirani prijevoz učenika

Autor: Vjekoslav Robotić, 9. 9. 2019. 14:45

http://www.gimnazija-fgalovic-koprivnica.skole.hr/subvencionirani_prijevoz

 [više]

POČETAK NASTAVNE GODINE 2019./2020.

Autor: Vjekoslav Robotić, 6. 9. 2019. 08:48

Obavještavamo učenike da će nastava u školskoj godini 2019./2020. početi u ponedjeljak 9. rujna 2019. prema sljedećem rasporedu:

-svi DRUGI, TREĆI i ČETVRTI razredi u 8.50 h po rasporedu prostorija koji će biti izvješen na ulaznim vratima škole,


-svi PRVI razredi u 11.35 h po rasporedu prostorija koji će biti izvješen na ulaznim vratima škole.

Učenici ponavljači, učenici kojima je odobrena promjena razrednog odjela i učenici kojima je odbren upis iz neke druge srednje škole  dužni su 9.9.2018. doći u ured ravnatelja u 8.45 h.

Svi učenici drugih, trećih i četvrtih razreda dužni su 9.9.2019. donijeti u Školu svjedodžbu  prethodno završenog razreda.

Učenicima, njihovim roditeljima-skrbnicima i profesorima želim sretnu, zdravu i uspješnu školsku godinu.

Ravnatelj:
mr. sc. Vjekoslav Robotić

 

 

 
 [više]

Predanim radom do statusa škole ambasadora Europskog parlamenta

Autor: Nina Tadić, 1. 8. 2019. 20:22

Danas smo primili vijest kako je naša škola stekla status škole ambasadora Europskog parlamenta za šk. g. 2019./2020. Rezultat je to predanog rada naših učenika trećih razreda Katje Homar, Jelene Porić, Ozane Brkić, Dajane Bojanić, Lee Danček, Katarine Pejak, Ire Andree Potnar, Hane Živko, Marka Katinčića, Dore Špoljar, Lee Miloš, Nine Vranković, Anamarije Bračko, Antonije Crnjac, Dunje Mamula i Tome Premec koji su nizom aktivnosti podizali svijest svojih kolega i svoje zajednice o europskim pitanjima. Više u tekstu profesorice Katarine Horvat, njihove mentorice.

 [više]

RASPODJELA UČENIKA PRVIH RAZREDA PO RAZREDNIM ODJELIMA ZA ŠKOLSKU GODINU 2019./2020.

Autor: Vjekoslav Robotić, 25. 7. 2019. 09:38

 

Poštvane učenice i učenici, roditelji/skrbnici učenika prvih razreda,

čestitam vam na upisu u 1. razred naše Škole te vam želim sretan i zdrav ljetni odmor.

Raspodjela učenika po razrednim odjelima poradi zaštite osobnih podataka objavljena je samo na službenoj oglasnoj ploči škole.

Sve informacije vezane za Školu pratite na ovoj Web stranici.

 

Ravnatelj:

mr. sc. Vjekoslav Robotić

 [više]

I projekt MA(R)TH financira Europska unija

Autor: Nina Tadić, 22. 7. 2019. 19:15

Iako se čini da matematika i umjetnost ne idu zajedno, tim profesora Gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica osmislio je projekt Math, Music and Art will keep you smart! ili skraćeno MA(R)TH. Sljedeće dvije školske godine brojnim aktivnostima pokazat će vezu između matematike i umjetnosti. Idejni je začetnik projekta profesorica matematike Marina Njerš i kolege sustručnjaci Bojana Habek, Marina Furkes i Igor Fulir, umjetnički dio osmislile su profesorice Iva Bolfek i Darija Kivač, a projektno je sve objedinila profesorica Martina Grgac. I taj Erasmus+ projekt financira Europska unija. Više u članku profesorice Marine Njerš.

 [više]

Još jedan međunarodni projekt GFG-a

Autor: Nina Tadić, 17. 7. 2019. 10:59

Gimnazija je dobila financiranje još jednog Erasmus+ projekta. Projekt pod nazivom Connect - enjoy mountains & learning outdoors - CEMLO osmislili su profesori Zoran Pintarić, Marina Njerš, Lidija Novosel, Miroslav Samardžić, Danijel Kolarić, Jasna Kraljić-Cmrk, Marina Tomac-Rojčević i ravnatelj Vjekoslav Robotić. Projektni partneri su škole iz Italije, Litve, Slovenije i Turske. Više u našem magazinu.

 [više]

Odobren novi međunarodni projekt GFG-a

Autor: Nina Tadić, 8. 7. 2019. 23:56

Dobre vijesti stižu i pod ljetnim praznicima! Našoj je školi odobren novi Erasmus+ KA2 projekt. Ovoga puta bit ćemo koordinatori projekta „UMBRELLA“ koji je osmislio projektni tim nastavnika naše škole u sastavu: Zvonimir Treščec, Kristina Ledinski, Miroslav Samardžić, Ana-Marija Martan i Maja Maček Treščec. Projekt se temelji na meteorološkim i klimatološkim istraživanjima, obradi podataka i djelovanju u pogledu klimatskih promjena u lokalnoj zajednici, što je u vremenu sve učestalijih klimatskih ekstrema prepoznato kao pun pogodak. Naime, naš je projekt sa 95 bodova zauzeo 1. mjesto među 15 odobrenih projekata. 

Maja Maček Treščec i Zvonimir Treščec, koordinatori

 [više]

Obavijest o realizaciji odmora učenika tijekom nastavne godine 2019./2020. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Davorka Sever, 27. 6. 2019. 08:57

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Tražilica
Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

KORISNI LNKOVI

Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta


Nacionalni


Agencija za odgoj i obrazovanje


Koprivničko križevačka županija


Grad Koprivnica


Postani student

 

eTwinning

CMS za škole logo
Gimnazija "Fran Galović" / Ulica Dr. Željka Selingera 3/a, HR-48000 Koprivnica / gimnazija-fgalovic-koprivnica.skole.hr / ured@gimnazija-fgalovic-koprivnica.skole.hr
preskoči na navigaciju