preskoči na sadržaj

Gimnazija "Fran Galović"

 > CHEC
Prve gimnazijske plesne medalje zlatnog sjaja

Od početka školske godine Gimnazija „Fran Galović“ sudjeluje u projektu prekogranične suradnje, popularno nazvanom „Chek“. Partneri u projektu su Gimnazija iz Churga, Umjetnička škola iz Nagybajoma i naša Gimnazija. Projektom su obuhvaćena područja iz znanosti, sporta (rukomet) i plesa (moderan i tradicionalan).

U subotu, 19. svibnja, naši učenici otputovali su u Nagybajom na plesni kup središnje regije Mađarske. U samom natjecanju sudjelovalo je više škola iz Mađarske te naši gimnazijalci Dunja Galinec i Marko Šimek.  U konkurenciji od 10 parova u svojoj kategoriji osvojili su zlatne medalje u standardnim i latinoameričkim plesovima. Ovo su ujedno prve medalje i pehari iz sportskog plesa u povijesti Gimnazije pa će ovaj izvanredan uspjeh ostati zauvijek zapamćen.

Nakon turnira bio je organiziran posjet tamošnjem muzeju gdje su učenici mogli saznati nešto više o mađarskoj povijesti. Ljubazni domaćini, pripremili su i malo iznenađenje za sve sudionike mobilnosti odvevši ih u jednu od najpoznatijih slastičarnica u Mađarskoj i počastili ih finim sladoledom.

U popodnevnim satima učenici su sudjelovali u plesnim radionicama iz latinoameričkih i tradicionalnih plesova. Sve plesove izvodili su u hrvatsko-mađarskoj kombinaciji plesnih parova što im je omogućilo da puno komuniciraju i bolje se upoznaju. U radionici su osim Dunje i Marka sudjelovali i Gordan Grgić, Iva Kolonić, Lorena Plavšić, Monika Klarić, Lucija Šestak, Matea Havaić, Rafaela Čuni, Ivana Lukunić, Antonia Galinec, Lucija Živko i Borna Igrec uz budno oko profesorica Lore Habote i  Marine Tomac-Rojčević.

U večernjim satima slijedio je „Gala program“ na kojem su nastupili najbolji plesni parovi iz Umjetničke škole Nagybajom, ali i naši Dunja i Marko.

Bio je to još jedan prekrasan dan pun novih prijateljstva i plesnih koraka.

Marina Tomac-Rojčević, prof.


Nabava šatora
Priloženi dokumenti:
Nabava satora.png


Novi sportski susret s Mađarima

U srijedu i četvrtak, 2. i 3. svibnja, naši su rukometaši i rukometašice gostovali u Csurgu u sklopu CHEC projekta u kojem naša škola sudjeluje. Razlog okupljanja bili su treninzi i utakmice te druženje. Ugostila nas je partnerska škola Csoknai Virtez Mihaly Reformatus Gimnazium iz Churga.

Krenuli smo iz Koprivnice oko 10 sati i prvo nas je dočekao ručak. Zatim je slijedio kružni trening u dvorani koji su odrađivale prvo djevojke (bočna pokretljivost, skakanje preko vijače, izdržaj na balans dasci), dok su dečki odrađivali kružni trening u teretani (za trbuh, noge, ruke itd.). Nakon treninga slijedila je zabava na bazenima: mogli smo biti u unutarnjim i vanjskim bazenima, u sauni i jacuzziju. U povijesnom parku bila je organizirana zabava uz animatore. Bili smo podijeljeni u šest grupa te smo na svakom dijelu parka imali stanice na kojima smo morali odraditi zadatak, za što smo dobivali bodove (gađanje boce lopticom, dodavanje balonom punim vode, crtanje zatvorenih očiju i pogađanje itd.). Na kraju dana večerali smo i odmarali se u studentskom domu. Sutradan nakon doručka odigrali smo utakmice. Prvo su igrale djevojke, a zatim mladići. U oba susreta naša je škola bila bolja i odnijela pobjedu.

Nakon utakmica i sadržajnog programa u Csurgu vratili smo se u Koprivnicu u večernjim satima.

Lucija Jandrašić, 3. f