preskoči na sadržaj

Gimnazija "Fran Galović"

 > Naslovnica
vijesti

Gimnazijalke u Grčkoj!

Autor: Marina Furkes, 22. 2. 2020. 16:05

U sklopu MA(R)TH projekta, koji se bavi matematikom, umjetnošću i glazbom, naš šesteročlani tim koji su činile profesorice Marina Furkes i Iva Bolfek, te učenice Irma Wolf, Ana Puhar, Ivana Međimurec i Mirta Strbad bio je na mobilnosti na otoku Krfu u Grčkoj.

 [više]

Gimnazijalke na županijskom Natjecanju iz njemačkoga jezika

Autor: Kristina Ledinski, 22. 2. 2020. 12:42

Uz ljubazne domaćine Osnovne škole Sokolovac i druženje s najboljim Nijemcima iz osnovnih i srednjih škola naše županije ugodno smo proveli srijedu, 19. veljače 2020. god. Gimnazija „Fran Galović“ ove je godine imala čak četiri predstavnice, a to je ujedno bio i najveći broj kandidata iz jedne škole. Stela Savić (2. g) je u kategoriji drugih razreda zauzela izvrsno drugo mjesto. Njena mentorica bila je prof. Lidija Šalamon. Katarina Krstanović (3. f) – mentor prof. Neven Kekez - je prva i najbolja na listi učenika koji su rođeni ili živjeli u zemljama njemačkog govornog područja, a od trećih razreda tu su još i Ivana Kolarić (3. e) na četvrtom i Lara Jovanović (3. e) na šestom mjestu (mentor prof. Lidija Šalamon). Srdačne čestitke našim učenicama na postignutom uspjehu!

Za uspomenu smo svi dobili platnene torbe s natpisom: „Sei ruhig, denke positiv!“ Sigurna sam da većina vas zna što znači ova misao, a tko ne zna, neka pita naše natjecateljice, one će vam rado prevesti.

 [više]

Astronomi izvrsni na županijskom natjecanju Vijest ima dokument u privitku

Autor: Danijel Kolarić, 21. 2. 2020. 08:52

Dana 18. veljače održano je županijsko natjecanje iz astronomije koje se održalo u Osnovnoj školi Đurđevac. U kategoriji prvih razreda boje naše škole branile su: Hana Rajtarić i Iva Betlehem, u kategoriji drugih razreda: Borna Mihaljević i Petar Mikšić, dok su nas u kategoriji trećih razreda predstavljali: Marta Kunštić i Andrija Njerš. Svi naši učenici postigli su izniman uspjeh osvojivši prva i druga mjesta. Čestitamo našim astronomima i njihovim mentorima, te im želimo još puno uspjeha!

Iva Betlehem 1. d

 [više]

Drugo kolo GFG kvizoljubaca

Autor: Ana-Marija Martan, 20. 2. 2020. 23:51

U četvrtak 20. veljače održano je i drugo, izlučno, kolo GFG kvizoljubaca. Za prolazak u finale borilo se 10 ekipa. U vrlo izjednačenoj završnici dobili smo dvije ekipe finalista, a četiri ekipe koje su u kvizu ostvarile jednaki broj bodova, je išlo u „pripetavanje“. Odlučujuće pitanje je bilo nabrojati što je više moguće država koje počinju na slovo E. Naposljetku smo dobili 5 finalista, a to su ekipe: What it do baby, Proteka +, Leonardo, Pita te Trnskići.

Finale kviza održat će se početkom travnja te pozivamo zainteresirane da poprate tradicionalno uzbudljivu završnicu.

Slika pogledajte u FRANzineu.

Ana-Marija Martan, prof.

 [više]

Erasmus + „LORESU“ gimnazijalci u Italiji

Autor: Maja Maček Treščec, 20. 2. 2020. 11:45

U gradu La Spezia održana je četvrta mobilnost projekta "Let's Talk about Local and Regional Subject at School - LORESU" s temom "Our heritage - our mission, our strength". Projekt se u Gimnaziji „Fran Galović“ Koprivnica provodi od 2018. godine. Učenici Noah Betlehem, Fran Halavuk, Karlo Kuljić, Tea Kovačić i Neven Lukić, te profesorice Maja Maček Treščec i Martina Grgac imali su priliku predstaviti svoju školu, svoj kraj i državu sudjelovanjem u aktivnostima vezanima za očuvanje materijalne i nematerijalne baštine sa svojim kolegicama i kolegama iz Poljske, Portugala, Španjolske i zemlje domaćina - Italije.

 [više]

Natjecanje za učenike: Poslovni izazov 2020.

Autor: Vjekoslav Robotić, 18. 2. 2020. 15:06

Pozivamo Vas na sudjelovanje na osmo državno natjecanje za srednje škole pod nazivom: Poslovni izazov 2020. u sklopu projekta Mi poduzetnici. Tema ovogodišnjeg natjecanja je:

„Napravi, izmijeni, nauči – unaprijedi lokalnu zajednicu“.

Pokrovitelji projekta su Hrvatski sabor, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta te Grad Zagreb. Organizatori natjecanja su Udruga poduzetni i Europska poslovna škola Zagreb.

Prijave su otvorene za sve srednjoškolce iz cijele Hrvatske, a prijaviti se možete putem obrasca kojeg možete pronaći na linku http://www.udruga-poduzetni.hr/mi-poduzetnici-prijava-bc/.

Ukupni fond nagrada za poticanje obrazovanja za poduzetništvo u srednjim školama koje osigurava Europska poslovna škola Zagreb je 297.000,00 kn.

Kao i do sada, za 20 najboljih finalista osigurano je i sudjelovanje na regionalnom natjecanju. Poslovni izazov zapadnog Balkana koje će se održati u travnju 2020. godine u Hrvatskoj.

Više detalja o natjecanju potražite u prilogu. Za sve informacije molimo kontaktirati g. Dina Hasanbegovića, putem e-maila na: dino.hasanbegovic@zrinski.org ili putem telefona na: 01 3010 623 svaki radni dan od 08:00 do 16:00 sati.

NAPOMENA: Broj prijava je ograničen!

 [više]

Natječaj za učenike:„Kako postati zeleni potrošač?“

Autor: Vjekoslav Robotić, 18. 2. 2020. 14:11

Ovim putem dostavljamo Vam informaciju da je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta raspisalo natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola „Kako postati zeleni potrošač?“.

Više informacija o natječaju možete saznati na sljedećem linku:

https://www.mingo.hr/page/natjecaj-za-ucenike-osnovnih-i-srednjih-skola-kako-postati-zeleni-potrosac

 

 [više]

HIPPO NATJECANJE U ZNANJU ENGLESKOGA JEZIKA

Autor: Vjekoslav Robotić, 18. 2. 2020. 13:22

Obavještavamo učenike koji su se prijavili za ovogodišnje HIPPO natjecanje u znanju engleskoga jezika da će se izlučni krug održati u petak, 21. veljače 2020. u 11:00 sati.

HIPPO 4 u učionici 2-021

HIPPO 5 u učionici 0-004

Mole se učenici da dođu 15 minuta ranije. Informacije o samom testu mogu se naći na poveznici: https://www.hippo-competition.org, a ukoliko imate dodatna pitanja, slodobno se obratite predmetnom profesoru.

SRETNO SVIMA!

 [više]

MUŠKA I ŽENSKA BADMINTONSKA EKIPA GIMNAZIJE „FRAN GALOVIĆ“ KOPRIVNICA, POBJEDOM NA ŽUPANIJSKOM NATJECANJU, PLASIRALE SU SE NA DRŽAVNO PRVENSTVO

Autor: Miroslav Samardžić, 17. 2. 2020. 15:35

Državno prvenstvo održat će se u Zadru od 2. do 4. ožujka.
Članovi muške ekipe su: Karlo Hlevnjak, Luka Kovač, Fran Maletić i Andrija Njerš.
Članice ženske ekipe su: Tamara Gašparić, Anja Matovina, Ana Krupski i Nika Matovina.
 [više]

Pozivamo vas na prezentaciju

Autor: Miroslav Samardžić, 17. 2. 2020. 15:34

ARE YOU READY FOR YOUR LONG JOURNEY?

TIPS FOR YOUR CAREER DEVELOPMENT

koju će održati Dr. Katsuya Kasai

18. veljače 2020. (utorak)

u 13.15 sati u multimedijskoj dvorani

 [više]

Natječaj za učenike: BUDI NEovisan Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Robotić, 17. 2. 2020. 13:01

Molim zainteresirane učenike da se jave u ured ravnatelja.Detalji natječaja su u prilogu.

 

 

 [više]

Natjecanje u poznavanju hrvatskoga jezika

Autor: Lidija Novosel, 12. 2. 2020. 22:00

Da u našoj školi još uvijek postoji volja za poznavanjem vlastitoga jezika i želje da se usavrši pismenost i njeguje jezična komunikacija, dokazalo je dvadesetak učenika entuzijasta sudjelovanjem na školskoj razini Natjecanja iz hrvatskoga jezika, održanog 11. veljače. Pri tomu su pokazali zavidno znanje, na temelju čega će velik broj njih zasigurno biti pozvan na županijsku razinu, a oni najbolji napisali su ispit u prosjeku iznad 90 % riješenosti.

Najbolje su rezultate postigli u kategoriji prvih razreda Josip Mikulić, Teo Čokonaj i Mia Sremec (mentorica profesorica Ana Marija Međimorec), a u drugim razredima Dunja Svržnjak (mentorica profesorica Romana Šutalo), Vanda Žauhar-Henezi i  Matej Podgajski (mentorica profesorica Ana Marija Međimorec). U kategoriji trećih razreda sudjelovale su samo učenice Leonarda Sermek i Dunja Galinec (mentorica prof. Sonja Delimar), s odličnim rezultatom, a u kategoriji četvrtih razreda prva tri mjesta zauzele su Marija Vugrinec i Patricija Mijatović (dijele prvo mjesto), Katja Homar i Ines Kolar (svim učenicama mentorica je prof. Sonja Delimar).

Čestitamo svim našim učenicima sudionicima Natjecanja, s porukom svima da je prava domovina zapravo jezik!

                                                                                                        Lidija Novosel, prof.

 [više]

CENTAR IZVRSNOSTI KOPRIVNICA -SUBOTA 15.2.2020. u 9.00h Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Robotić, 12. 2. 2020. 15:43

Poštovane učenice i učenici

Obavještavamo sve prijavljene učenike da Centar izvrsnosti Koprivnica počinje sa radom u subotu 15.2.2020. u prostorima Gimnazije "Fran Galović" Koprivnica u 9.00h.

U prilogu je raspored prostorija po skupinama i predavačima.

Učenike molimo da ponesu pribor za pisanje i bilježnice (prezuvati se u školi ne treba).

Učenicima i predavačima želim dobar i sretan rad.

Ravnatelj:

mr.sc. Vjekoslav Robotić

 [više]

Igranje rukometa i promoviranje njemačkoga jezika kao stranog jezika

Autor: Filip Šalamon, 12. 2. 2020. 13:58

U četvrtak i petak, 30. i 31.  siječnja, učenici Gimnazije „Fran Galović“ sudjelovali su na međunarodnom turniru u Zaprešiću. Hrvatsku ekipu predstavljali su učenici sastavljeni iz dvije Zagrebačke gimnazije, gimnazije Zaprešić i naše škole. Na turniru su sudjelovale ekipe iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemačke i Mađarske . Hrvatska ekipa zabilježila je četiri pobjede te osvojila prvo mjesto. Našu školu predstavljali su Fran Friščić, Dino Milošević i Jan Sinković pod vodstvom profesora Filipa Šalamona. Osim osvajanja prvog mjesta naš učenik Fran Friščić proglašen je najboljim lijevim krilom prvenstva. Pokrovitelj projekta je Goethe-Institut iz Zagreba s kojim naša škola već niz godina iznimno uspješno surađuje.

Filip Šalamon, prof.

 [više]

Školsko Natjecanje iz biologije

Autor: Miroslav Samardžić, 10. 2. 2020. 15:41

Školsko Natjecanje iz biologije održano je u petak 7. veljače. Na natjecanju je ove godine sudjelovalo 48 učenika. U prilogu (klikom na "Više") su rang ljestvice samo najbolje plasiranih učenika.

 
 [više]

Najbolji matematičari pozvani na županijsko natjecanje!

Autor: Kristina Ledinski, 8. 2. 2020. 09:08

Nakon što je 27.1. u našoj školi održano školsko natjecanje iz matematike na kojem je prisustvovalo 25 učenika u 7 kategorija, stigli su i pozivi najboljima za županijsko natjecanje.
 
 
 
To su: 
  • Teo Čokonaj, Dunja Međurečan i Lovro Priselec u A kategoriji (1.razred)
  • Klara Šerbetar, Lovro Klobučar i Mihovil Mađerić u A kategoriji (2.razred)
  • Borna Mihaljević u B kategoriji (2.razred)
  • Stjepan Đelekovčan u A kategoriji (3.razred)
  • Ivan Šimunić, Luka List i Leonardo Lovnički u A kategoriji (4.razred)  te
  • Ivana Međimorec i Lukrecija Slobođanec u B kategoriji (4.razred)
Bravo! 
Našim matematičarima želimo puno uspjeha i na županijskom natjecanju koje će se održati 04.03. u OŠ Kloštar Podravski.
Igor Fulir, prof.
 [više]

Školsko natjecanje iz povijesti

Autor: Ana-Marija Martan, 5. 2. 2020. 18:26

U srijedu 5. veljače održano je školsko natjecanje iz povijesti. Na natjecanju je sudjelovalo 15 učenika svih razreda koji su osvojili sljedeća mjesta:

Razred Ime i prezime učenika/ce Mjesto
1. a Dario Crnoja 1.
1. b Noah Betlehem 2.
1. d Dinko Majerus 3.
1. c Lucija Benotić 4.
1. c Nika Stančin 5.
1. d Martin Barberic 6.
1. c Dora Pavlović 6.
1. d Filip Baronić 7.
2. d Luka Barešić 1.
2. d Ivan Buhić 2.
3. d Borna Brlošić 1.
3. g Dunja Galinec 2.
3. g Leonarda Jurendić 3.
4. a Hana Tolić 1.
4. c Lara Kumer 2.

Čestitamo i zahvaljujemo svim učenicama i učenicima na sudjelovanju!
Ana-Marija Martan, prof.

 [više]

Anketa o ukusima u glazbi

Autor: Kristina Ledinski, 4. 2. 2020. 17:36

U svrhu istraživanja i objave rezultata u FRANzineu, svim je učenicima i nastavnicima na službenu skole.hr e-adresu poslan anketni upitnik s temom "Kakvu glazbu slušate?" pa vas molimo da ispunite do kraja sljedećeg tjedna (16.2., nedjelja).

Ukoliko vam e-mailovi sa službene adrese nisu forwardani na Gmail ili dr., pristupate im na originalnoj adresi webmail.skole.hr (lozinka od e-Dnevnika). Na Gmailu se može desiti da vam je anketa svrstana u kategoriju Promocije pa možda ne vidite anketu pod karticom Primarno.

FRANzine uredništvo

 [više]

Gimnazijalci na djelu: poučavanje osnovnoškolaca o holokaustu i posjet Danici

Autor: Zoran Pintarić, 28. 1. 2020. 20:47

Vrijedi zapamtiti da je 27. siječnja datum povodom kojega se svake godine diljem modernog, demokratskog svijeta prisjećamo žrtava holokausta, stradanja Židova i drugih stradalnika tijekom Drugog svjetskog rata.

 [više]

Dan sjećanja na žrtve holokausta

Autor: Gordana Trnski, 24. 1. 2020. 20:49

Učenici naše Gimnazije priredili su u Geografsko-povijesnom kutku izložbu vezanu uz Dan sjećanja na žrtve holokausta. Ovaj se Dan obilježava diljem Europe, a u najvećem broju europskih zemalja za datum obilježavanja izabran je 27. siječnja. Na taj dan 1945. Crvena armija oslobodila je 7.500 zatvorenika koje su za sobom ostavili nacisti u koncentracijskom logoru Auschwitz u Oświęcimu u Poljskoj. Tog se datuma ovaj Dan sjećanja obilježava i u Republici Hrvatskoj.

Gordana Trnski, prof. savjetnik

 [više]

GFG KVIZOLJUPCI 2019./2020.

Autor: Gordana Trnski, 23. 1. 2020. 20:09

Tradicija traje i dalje. Naime, i ove godine profesori povijesti i geografije Ana-Marija Martan, Maja Maček Treščec, Gordana Trnski i Zvonimir Treščec organizirali su kviz „GFG Kvizoljupci“. Kao tehnička pomoć pridružila im se i profesorica Ana Marija Međimorec.

Ukupno se prijavilo 88 učenika u 22 ekipe.

Dana 23. siječnja 2020. održano je prvo polufinale. Prvo mjesto, u konkurenciji deset ekipa, osvojila je ekipa „Ena i prijatelji“, drugi su bili „Badel 1862“, treći „Fantastik 4“, a četvrti „Cezarovi podanici“.

Preostalih dvanaest ekipa susrest će se u drugom polufinalu u veljači.

Četiri ekipe iz prvog i šest najboljih ekipa iz drugog  polufinala plasirat će se u finale koje će se održati u travnju 2020.

Pozivamo Vas da dođete pogledati koje su to najbolje ekipe naše Gimnazije u poznavanju povijesti, geografije i opće kulture.

Gordana Trnski, prof. savjetnik

 [više]

Poziv za prijavu za mlade ambasadore za prava djece i mladih EU

Autor: Vjekoslav Robotić, 23. 1. 2020. 14:12

Pozivam učenike te nudim pomoć i podršku da se prijave na natječaj koji je na linku:

https://www.unicef.org/croatia/price/postani-mladi-ambasador-za-prava-djece-i-mladih-europske-unije

Ravnatelj:

mr.sc. Vjekoslav Robotić

 [više]

Poziv na radionice digitalnog slikanja

Autor: Kristina Ledinski, 20. 1. 2020. 18:50

Pozivam zainteresirane učenike da mi se jave ukoliko žele iskoristiti školsku opremu - grafičke tablete Wacom Cintiq - u svrhu digitalnog slikanja.

Digitalne se slike mogu prilagati i u mape radova potrebne za prijave na umjetničke/dizajnerske škole/fakultete koji to traže.

Molim da se javite na kristina.ledinski@skole.hr ili u školi (kabinet 0-009) da se dogovorimo za termin. Malo detaljnije o tome u FRANzineu.

Kristina Ledinski, prof.

 [više]

Pohod k Novskome brdu

Autor: Zoran Pintarić, 18. 1. 2020. 20:22

Mladi planinari Gimnazije  „Fran Galović“ Koprivnica prošli su vikend (12.1.2020.), uz pratnju profesora geografije Zorana Pintarića, krenuli putem Novske.

 [više]

Poziv na filmsku radionicu

Autor: Miodrag Maričić, 18. 1. 2020. 09:34

Pozivaju se svi zaljubljenici u neobične, nesvakidašnje oblike snimanja i montiranja filmova i video-clipova da se jave profesorici Ivi Bolfek kako bi dana 7. veljače, petak, nazočili radionici opisanog filmskog stvaralaštva.

Radionica počinje u multimediji u 10:45 i traje do 14:00 sati ili dulje za zainteresirane. U sklopu radionice bit će održano predavanje i prikaz tehnika koje se ne koriste u svakodnevnoj produkciji, a zatim će se raditi na vlastitom pojedinačnom ili skupnom uratku u dvije manje skupine.

 [više]

GLAZBA NA HODNIKU

Autor: Vjekoslav Robotić, 15. 1. 2020. 11:16

Pozivaju se zainteresirani učenici za puštanje glazbe i uređivanje glazbenog programa za vrijeme velikog odmora u školi da se jave u ured ravnateja.

Prijaviti se treba najkasnije do ponedjeljka 20.1.2020. popunjavanjem podataka u tablici koja se nalazi na stolu ispred ureda tajnice. 

Ravnatelj će sazvati prijavljene učenike na sastanak glede dogovora oko rada.

 

 [više]

Prijave: CENTAR IZVRSNOSTI

Autor: Vjekoslav Robotić, 13. 1. 2020. 15:33

Do sada je Centar izvrsnosti za Koprivničko-križevačku županiju djelovao pri Gimnaziji „Fran Galović“ Koprivnica od 2013. godine za predmetna područja matematike, kemije i fizike. Centar su pohađali nadareni učenici osnovnih i srednjih škola Koprivničko-križevačke županije (bez obzira na osnivača). Rad u Centru izvrsnosti  odvijao se subotama (12 subota po dogovoru od studenog do travnja) u prijepodnevnim terminima od 9-12 sati. U Centru su se izvodili napredni programi matematike, fizike ili kemije. Nastavu iz odabranih područja provode vrsni profesori matematike, fizike i kemije. Pohađanje Centra izvrsnosti za učenike je u potpunosti besplatno kao i svi nastavni materijali. Sve navedeno financira Koprivničko-križevačka županija.

Koprivničko-križevačka županija u suradnji sa školama, osigurala je preduvjete za proširenje centara izvrsnosti i na Gimnaziju dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac i Gimnaziju I. Z. Dijankovečkoga Križevci (uz postojeći u Gimnaziji „Fran Galović“ Koprivnica) za predmete: matematiku, fiziku, kemiju i biologiju. Na taj način, u tri centra svi nadareni učenici dobit će priliku za proširivanje svojih znanja.

Nakon obavljenih predradnji od strane osnivača i osiguranih financijskih preduvjeta, slijedeći korak je prijava učenika koji žele sudjelovati u centrima. 

Dostavljamo Vam link putem kojeg se učenici mogu prijaviti za sudjelovanju u Centru izvrsnosti najkasnije do 22. siječnja 2020. godine. Naglašavamo da nije nužno da učenici koji su zainteresirani za pojedini predmet budu „superodlikaši“ već je bitno da su motivirani i nadareni za navedeni predmet, što na kraju prosuđuju njihovi nastavnici. 

Link na prijavni obrazac:

https://forms.gle/bD71cUcKpmafBMns5

 

 [više]

VIDEO: Učenici predstavili Koprivnicu i našu školu za projekt UMBRELLA

Autor: Kristina Ledinski, 8. 1. 2020. 17:51

 [više]

Blagdanska čestitka ravnatelja Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Robotić, 2. 1. 2020. 10:01

Dragi učenici, poštovani profesori, cijenjeni roditelji i svi ostali prijatelji Škole, čestitam vam uspješan završetak prvog polugodišta i zahvaljujem vam na suradnji u 2019. godini.
Svima vama i vašim obiteljima želim SRETAN I BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ I SRETNU, ZDRAVU I USPJEŠNU GIMNAZIJSKU 2020. godinu! (čestitka u prilogu)


Ravnatelj:
mr. sc. Vjekoslav Robotić

 [više]

Raspored međurazrednog prvenstva u futsalu! Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Robotić, 31. 12. 2019. 11:17

 [više]

Humanitarna akcija

Autor: Miodrag Maričić, 24. 12. 2019. 09:53

Dana 23. prosinca 2019., dok su drugi jedva čekali da pođu na praznike i odmore se od škole, obveza i nastavnika, tri su djevojke, temelj buduće volonterske skupine, odvojile više od 5 sati svojeg vremena ne bi li blagdane učinile ljepšima potrebitim obiteljima u dalekom Ravenu.

 [više]

Odabir najjelke 2019

Autor: Kristina Ledinski, 20. 12. 2019. 13:29

Svim je učenicima i nastavnicima na službenu skole.hr adresu poslan anketni upitnik za odabir najjelke. Ukoliko skole.hr e-mailove čitate iz Gmail pretinca i aplikacija Gmail vam na mobitelu nakon klika na gumb za otvaranje ankete ne želi učitati slike božićnih jelki, u kutu gore desno kliknite na tri točkice (dodatne opcije) i odaberite otvaranje u web pregledniku mobitela (npr. Otvori u Chromeu) i malo pričekajte da se učita 27 fotografija (učitat će se sve odjednom). Druga opcija je otvoriti upitnik preko računala.

 [više]

UMBRELLA: Prva IT radionica

Autor: Kristina Ledinski, 19. 12. 2019. 17:56

U četvrtak, 19.12.2019., održana je prva IT radionica u sklopu Erasmus+ projekta Umbrella kojoj je osnovna namjena bila osposobiti sve zainteresirane za objavu članaka u FRANzineu, odnosno upoznavanje s osnovama rada u WordPressu i kompresijom fotografija za buduće članke. Sudjelovalo je 13 učenika i učenica te nastavnica i koordinatorica projekta Maja Maček Treščec. Konkretno, učenicima i nastavnici izrađeni su računi te su sada i oni urednici FRANzinea. U budućnosti ćemo najviše uređivati našu rubriku Umbrella unutar glavne rubrike Projekti, no znanja je moguće iskoristiti za bilo koji predmet općenito.

 [više]

Poziv: Međurazredni turnir u nogometu za djevojke i mladiće Vijest ima dokument u privitku

Autor: Davorka Sever, 18. 12. 2019. 13:32

Poziv: Međurazredni turnir u nogometu za djevojke i mladiće

Pozivamo učenike svih razrednih odjela da se za ovogodišnji razredni turnir u nogometu koji će se održati na zimskim praznicima prijave do 23. prosinca 2019. godine do 10.00h.

 

Prijavnice i sve detalje vezane za školsko razredno prvenstvo (u prilogu) u nogometu učenici mogu dobiti i kod profesora TZK-a.

 [više]

Marta Kunštić sudjelovala na 17. turniru mladih fizičara

Autor: Danijel Kolarić, 18. 12. 2019. 12:09

15. prosinca 2019. godine održana je završnica 17. turnira mladih fizičara na Fizičkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu. Po prvi puta u povijesti naše gimnazije imali smo predstavnicu, a to je učenica 3. d razreda Marta Kunštić.

 [više]

Otvorena izložba knjiga poezije prof. Slavka Fijačka u našoj školi

Autor: Sonja Delimar, 17. 12. 2019. 17:14

Dana 16. prosinca u našoj je školi otvorena izložba zbirka poezije, povodom 10. godišnjice smrti prof. Slavka Fijačka, koji je 1971. godine diplomirao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i radio kao prof. Hrvatskoga jezika u Centru za odgoj i usmjereno obrazovanje, a bio je i  profesor u našoj školi. Bio je član i Društva hrvatskih književnika od 1990. godine. Ukupno je objavio 8 knjiga poezije koje su jučer i izložene u hodniku naše škole, a izložbu je svečano otvorila njegova supruga, gospođa Dunja Fijačko. Uz govor našega ravnatelja o značajnom radu prof. Fijačka u našoj školi te uz govor predsjednika Ogranka Matice hrvatske u Koprivnici o profesorovu poetskom djelovanju, Dražena Ernečića, prigodno su pročitane i 3 pjesme Slavka Fijačka (Ja sam samo, Moguće, Jesenske livade), koje su pročitali interpretatori Ozana Brkić i Hana Živko iz 4.b te Leonardo Lovnički iz 4.d.

Izložbu knjiga poezije možete pogledati u holu naše škole! Dobrodošli ste! :) 

 

Hana Živko, 4.b

 [više]

Vijeće roditelja: Božićna jelka i čestitka

Autor: Vjekoslav Robotić, 17. 12. 2019. 15:19

Vijeće roditelja je na jučerašnjoj sjednici uputilo čestitku i zahvalu za rad Nastavničkom vijeću i svim radnicima Škole, te su članovi na čelu sa predsjednicom Martinom Orošić zaželjeli svim učenicima i radnicima škole sretne blagdane i uspješnu i zdravu 2020. godinu.

Vijeće roditelja je svim učenicima pripremilo i prigodan poklon koji će predsjednici svakog razreda nakon Vijeća učenika preuzeti za svoj razred tako da raskite jelku od Vijeća roditelja.

HVALA I BRAVO ZA RODITELJE !!!

 [više]

Izmjene i dopune kalendara nastavne godine 2019./2020.

Autor: Vjekoslav Robotić, 17. 12. 2019. 15:03

Informiram učenike i roditelje/skrbnike učenika da je nakon dobivenih pozitivnih mišljenja od strane Vijeća učenika, Nastavničkog vijeća i Vijeća roditelja Prijedlog izmjena i dopuna kalendara nastavne godine 2019./2020. upućen  Školskom odboru na usvajanje. Navedeni je usklađen i s osnivačem škole: Koprivničko-križevačkom županijom. Prijedlog izmjena i dopuna kalendara nastavne godine 2019./2020. pored propisanih nastavnih dana za  nadoknadu izgubljenih dana u štrajku određuje da je :

- 23.12.2019. nastavni dan,

- od 7.1. 2020. do 11.1.2020. nastavni dani,

- od 14.4.2020. do 18.4.2020 nastavni dani,

- 25.5.2020. i 26.5.2020. produljenje nastavne godine za učenike završnih razreda,

-18.6.2020. i 19.6.2020. produljenje nastavne godine za učenike prvih, drugih i trećih razreda,

te jedna radna subota po najavi u travnju 2020. za terenske nastave za maturante i jedna radna subota u ožujku ili travnju 2020. za izvanučioničku nastavu za sve razrede u Zagreb po najavi a ovisno o vremenskim uvjetima i repertoaru kulturnih institucija.

Koprivničko-križevačka županija se obvezala da će za planirane nastavne subote osigurati redovni linijski prijevoz učenika.

Na ovaj način promjenom i dopunom kalendara nastavne godine 2019./2020. Škola će ostvariti propisani plan i program od minimalno160 nastavnih dana za učenike završnih razreda i minimalno 175 nastavnih dana za učenike prvih, drugih i trećih razreda.

Ravnatelj:

mr.sc. Vjekoslav Robotić

 [više]

Školski stručni izlet u Beč

Autor: Krešimir Biršić, 15. 12. 2019. 19:54

U subotu, 14. prosinca 2019. g.,  pod stručnim vodstvom profesora Miroslava Samardžića i Krešimira Biršića 43 učenika Gimnazije  „Fran Galović“  posjetilo je Beč, glavni grad Austrije.

 Iako smo u autobus ušli s kišobranima, s prvim sunčevim zrakama ugledali smo iznad Beča prekrasno vedro nebo. Tek što smo izašli iz autobusa,  učenike je dočekao govor o velikom vojskovođi Eugenu Savojskom ispred njegova  dvorca Belvederea. Šetnjom vrtovima dvorca Belvederea, poznatim bečkim Ringom  te pokraj najpoznatije austrijske Opere,  došli smo  u Kartnerstrasse, najpoznatiju bečku ulicu  koja nas je dovela do najljepše građevine u  centru Beča, katedrale svetog Stjepana. Nakon razgledavanja unutrašnjosti katedrale, nastavili smo šetnju prema Carskoj palači, Gradskoj vijećnici i zgradi Parlamenta. Glavno odredište bio nam je Prirodoslovni muzej koji nas nije ostavio ravnodušnima te smo sljedeća dva sata proveli u razgledavanju jednog od najljepših bečkih muzeja i njegovih eksponata. Nakon što su  pet sati razgledavali  Beč i muzej, učenici su dobili zasluženi popodnevni odmor. Prije polaska kući još smo bacili zadnji pogled prema ljetnoj rezidenciji Habsburgovaca, dvorcu Schönbrunnu. Vrlo edukativan izlet s elementima religiozno-biološke dimenzije začinjen je dobrom  korelacijom s predmetom Tjelesne i zdravstvene kulture i kvalitetnim radom na mišićima.

 [više]

„Čitanjem do zvijezda“

Autor: Anka Simović, 13. 12. 2019. 15:43

Danas (13.12.) je u našoj školi provedena školska razina natjecanja „ Čitanjem do zvijezda “. Ovogodišnja tema kviza znanja i kreativnosti je  SF LITERATURA ZA MLADE  , a za ovu razinu čitala se knjiga D. Adamsa: Vodič kroz galaksiju za autostopere. U kvizu su sudjelovale četiri učenice: Blanka Bunić i Ivana Kolarić (3.e), Hana Hodak (1.d) i Lana Strugar (1.f). Blanka i Ivana imaju 82% točnih odgovora, Lana Strugar čak 98% točnih odgovora, a Hana Hodak 48% točnih odgovora. Prve tri učenice će najvjerojatnije ići na sljedeću razinu natjecanja. Čestitamo im!

 [više]

Projekt "Nisi sam"

Autor: Krešimir Biršić, 13. 12. 2019. 13:08

U srijedu, 11. prosinca 2019., u prostorijama Gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave koprivničko-križevačke održali su edukativno predavanje u sklopu projekta „NISI SAM“ za učenike 1. g razreda, tematike vršnjačkog nasilja, prevencije istog, te nasilja putem modernih elektroničkih medija – cyberbullying. Ispred Ureda načelnika Policijske uprave koprivničko-križevačke predavanje je vodila Maja Gregurević.

 [više]

Međunarodni dan planina

Autor: Kristina Ledinski, 13. 12. 2019. 11:10

11. prosinca 2019. povodom Međunarodnog dana planina postavljena je izložba o planinama. Izložba je bila izložena u prizemlju naše škole od 11.12. do 13.12. Osim što je izložba postavljena u sklopu Međunarodnog dana planina, učenici koji sudjeluju u CEMLO projektu mogli su naučiti kako poslikati kvalitetnu fotografiju u prirodi.

Nera Vrtiprah, 2.g

 [više]

POZIV: Otvaranje izložbe knjiga poezije prof. Slavka Fijačka

Autor: Vjekoslav Robotić, 13. 12. 2019. 09:15

Poštovane učenice i učenici, kolegice i kolege

Pozivam Vas u ponedjeljak 16. 12. 2019.  na otvaranje izložbe knjiga poezije prof. Slavka fijačka koje će biti u 13.20h u hodniku škole.

http://www.matica.hr/ogranci/KOPRIVNICA/zbivanja/2927/

 [više]

Prva geografska radionica u projektu “UMBRELLA”

Autor: Maja Maček Treščec, 12. 12. 2019. 17:53

U četvrtak 12. prosinca pod vodstvom profesorice Ana-Marije Martan održana je prva geografska radionica u Erasmus+ projektu „UMBRELLA“ . Učenici su samostalno izrađivali neke od jednostavnijih meteoroloških instrumenata. Koristeći razne predmete iz kućanstva (staklenke, čaše, balon, slamčice, plastelin…) kroz zabavu su izradili barometar, vjetrulju, termometar, anemometar, higrometar i pluviometar. Njima su mogli odrediti različite klimatske elemente: atmosferski tlak, brzinu vjetra, vlagu u zraku, smjer puhanja vjetra… I na kraju dobili su odgovore na neka zanimljiva pitanja; Što se događa s kosom u doticaju s vlagom? Kako se određuje količina padalina? Kako znamo iz kojeg smjera puše vjetar?

Nika Pecikozić i Maja Maček Treščec, prof.

 [više]

Pridruži nam se na Večeri matematike!

Autor: Marina Furkes, 11. 12. 2019. 14:43

Ne vjeruješ da matematika može biti i zabavna? Dođi u četvrtak 12. prosinca 2019. u 18 sati u učionicu 1-001 i 1-003 te se uvjeri koliko matematika može biti zanimljiva i korisna! Možeš doći sa svojim prijateljima te se okušati u jednoj od natjecateljskih aktivnosti i možda osvojiti i neku od nagrada! Vidimo se na matematičkoj zabavi koju će voditi učenici 2.D i 3.D!
 
Marina Furkes, mag. educ. math. et phys.
 [više]

Poziv: Predavanje o poslovima budućnosti

Autor: Kristina Ledinski, 10. 12. 2019. 16:38

Sutra, u srijedu 11.12.2019., 7. sat, u učionici multimedije bit će održano predavanje za sve zainteresirane učenike o poslovima budućnosti u organizaciji učilišta Algebra.

Učenici će biti upoznati s tehnologijama i digitalnim alatima koji će oblikovati našu budućnost i bit će objašnjeno kako utječu na promjenu potražnje na tržištu rada. Na temelju podataka portala MojPosao učenici će saznati koja su najtraženija zanimanja u Hrvatskoj i koji nas studiji mogu adekvatno pripremiti za poslove budućnosti.

Algebra će tokom zimskih praznika provoditi besplatne dvodnevne radionice (Radionica digitalnog marketinga / Radionica robotike / Radionica etičkog hakiranja / Radionica razvoja igara / Radionica crtanja i skiciranja portreta / Radionica 3D dizajna i animacije) za učenike srednjih škola, u svrhu stjecanja znanja i vještina relevantnih za razvoj karijere u budućnosti te je ideja uključiti i učenike naše gimnazije.

Po jednom razrednom odjelu ograničenje broja učenika koji sudjeluju u predavanju je četiri učenika.

 [više]

Izložba povodom Međunarodnog dana planina

Autor: Zoran Pintarić, 10. 12. 2019. 11:24

Pozivamo Vas da pogledate izložbu najboljih fotografija snimljenih na izletima HPD ¨Bilo Koprivnica¨. Izložba će biti postavljena u srijedu (11.12.2019.), u velikom hodniku škole, povodom Međunarodnog dana planina.
Uživajte u prekrasnim prizorima naših planina!
Mladi planinari GFG

 [više]

Obilježen Međunarodni dan borbe protiv korupcije

Autor: Katarina Horvat, 10. 12. 2019. 10:39

9.12. Međunarodni dan borbe protiv korupcije naše su maturantice/ambasadorice Europskog parlamenta Ozana Brkić, Lea Danček i Hana Živko obilježile simboličnom akcijom pod motom 'borba protiv korupcije započinje sa njezinim prepoznavanjem'.  

U plavim koverticama učenici su dobili osnovne informacije o oblicima korupcije.
Važno je znati prepoznati koruptivne radnje te postupiti u skladu sa zakonskim propisima jer borba protiv korupcije je preduvjet za razvoj demokratskog društva.
 [više]

Prevođenje tekstova

Autor: Miodrag Maričić, 8. 12. 2019. 15:51

Svi učenici koji se žele okušati u prevođenju s njemačkog i engleskog jezika na hrvatski i obrnuto neka se jave prof. Maričiću. Imate priliku sami odabrati tekst(ove) koje želite prevoditi. Nema ograničenja! Prihvatljive su dosadne teme poput Potrage za Higgsovim bozonom ili Kako uspješno čuvati guske u sušnim predjelima!
Javiti se mogu svi za radnoga vremena ili na e-mail: miodrag.maricic@gmail.com . 
Zabava kroz naporan rad je zajamčena kao i suze zbog prerade i dorade "savršenih" uradaka!
Vidimo se!
 
 [više]

Natječaj za najbolji učenički literarni rad i najbolji likovni rad u šk. god. 2019./2020.

Autor: Lidija Novosel, 5. 12. 2019. 08:04

 [više]

Gradsko Natjecanje u stolnom tenis

Autor: Filip Šalamon, 4. 12. 2019. 12:48

U ponedjeljak, 18. studenog,  u dvorani Srednje škole održano je gradsko  Natjecanje u stolnom tenisu. Ženska se ekipa plasirala na daljnje županijsko natjecanje bez konkurencije, a članovi muške ekipe se, nažalost, nisu uspjeli izboriti za prvo mjesto koje je osvojila Obrtnička škola.

Članovi muške ekipe su Luka Kovač, Fran Maletić, Mihovil Mađerić i Marko Kovačić, a žensku ekipu čine Barbara Čižmešija, Ana Krupski, Mirta Strbad i Jelena Triplat

Paulo Krunić, 4. g.

 [više]

SUVREMENI PLES – TE PRIČE TVORAC, SI TI

Autor: Marina Tomac-Rojčević, 4. 12. 2019. 12:42

PLES, PLES, PLESONAUTI!

Dana 29. 11. u sklopu projekta razvijanja programa plesne publike u suradnji sa Zagrebačkim plesnim centrom naši maturanti koji pohađaju izbornu nastavu iz plesa, ali i ostali gimnazijalci – plesači, sudjelovali su u pratnji profesorice Marine Tomac – Rojčević na plesno-edukativnim radionicama u ZPC-u. Naime, Zagrebački plesni centar, ZPC, ovim edukativnim programom za razvoj plesne publike – PLESONAUTI želi zainteresiranim ravnateljima, profesorima i učenicima osnovnih i srednjih škola, tj. školama čiji su partneri, približiti suvremeni ples kao jednu od modernih umjetnosti o kojoj učenici vrlo malo znaju. Tako je naš posjet ZPC-u bio odlična prilika ne samo za saznati mnogo novih informacija vezanih uz ples, ali i šire (kako uopće postaviti scenu za izvedbu te koliko je teško ustvari organizirati tako nešto) nego smo mogli uživo i vidjeti plesni program profesionalnih suvremenih plesačica i njihovu plesnu izvedbu „CONVERSATION PIECES“ koja nas je, malo je reći, oduševila (i zabezeknula!). Sam ZPC, u Ilici 10, okupljalište je najprofesionalnijih i najraznovrsnijih plesača, ne samo hrvatskih što također nismo znali!

 [više]

Poziv za sutra 4. 12. 2019. - srijeda, multimedijska dvorana/ucionica, 13:10 sati - 14:00 sati

Autor: Vesna Balent, 3. 12. 2019. 17:26

Gostujuce predavanje: "U ime Jagode, Cokolade I Duha Svetoga"
Gost predavac: 
Bivsa gimnazijalka Karla Lulic, koprivnicka redateljica svjetskoga glasa ciji je 
film "U ime Jagode, Cokolade i Duha Svetoga" proglasen najboljim kratkometraznim filmom u New Yorku u proljece 2019. godine.
 
Predavanju ce prisustvovati ucenici koji uce Medijsku kulturu (12) u pratnji prof. Sase Kresojevica, nastavnika Medijske kulture, zainteresirani profesori nastavnici Hrvatskog jezika i profesori predmetni nastavnici slobodni za vrijeme odrzavanja gostujuceg predavanja te zainteresirani ucenici koji se trebaju prijaviti prof. Ivi Bolfek na e-adresu ili ujutro u školi.
 
Veselimo se vasem odazivu!
Dobrodosli na zanimljivo druzenje.
 
Pripremila: 
skolski pedagog:
Vesna  Balent, prof. sociologije i pedagogije-skolske
 [više]

Liječnički pregled učenika članova školskih sportskih ekipa

Autor: Vjekoslav Robotić, 3. 12. 2019. 12:17

Liječnički pregled učenika članova školskih sportskih ekipa (M i Ž) biti će u Školi u prostoru multimedije 2-029 po rasporedu:

1. SRIJEDA  4.12..2019.od 8.00h  (NOGOMET (M, Ž), RUKOMET (M) 

Molim da NOGOMET (M) u 8.00h budu u 2-029 a ostali na poziv preko razglasa.

2. ČETVRTAK 5.12..2019. od 8.00h (OSTALE EKIPE)

Molim da RUKOMET (Ž) u 8.00 budu u 2-029 a ostali na poziv preko razglasa.

Učenici su dužni prije početka pregleda biti na nastavi te nakon završetka pregleda pojedinačno se odmah vratiti na nastavu.

Učenici smiju prije pregleda konzumirati hranu a na pregled trebaju donijeti svoju zdravstvenu iskaznicu i zdravstvenu dokumentaciju vezanu za bolesti i povrede. 

Za sve ostale detalje učenici se mogu obratiti profesoru Ranku Gojkoviću.

Ravnatelj:

mr.sc. Vjekoslav Robotić

 [više]

UTORAK 3. 12. 2019. REDOVNA NASTAVA

Autor: Vjekoslav Robotić, 2. 12. 2019. 16:44

Drage učenice i učenici, roditelji-skrbnici, kolegice i kolege nastavnici

Obavještavam Vas da je danas dogovorom Sindikata i Vlade štrajk prekinut i u utorak 3. 12. 2019. je redovna nastava po redovnom rasporedu.

Hvala svima na razumjevanju i podršci u borbi radnika za svoja prava i dostojanstvo struke.

Ravnatelj:

mr.sc. Vjekoslav Robotić

 

 [više]

Poziv na sudjelovanje u humanitarnoj akciji Gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica

Autor: Miodrag Maričić, 29. 11. 2019. 08:45

Poštovani svi,

svake godine Gimnazije organizira prikupljanje humanitarne pomoći za potrebite. I ovu godinu bismo rado uveselili nečije blagdane darivanjem prikupljenih stvari u sklopu ove akcije. Unatoč trenutnom stanju u školstvu, tj. Štrajku, pozivamo sve koji mogu i žele da svoj doprinos donesu u kabinet 0/007, gdje je središnje mjesto prikupljanja doniranih stvari.

S obzirom da trenutno nemamo određeni cilj, pozivamo sve da donesu odjeću, obuću, igračke, igrice, knjige, slikovnice, bojanke i školski pribor i higijenske potrepštine koje će volonteri razvrstati i pripremiti pakete za darivanje. Uzrast za koji je humanitarna pomoć namijenjena jesu mala djeca i djeca osnovnoškolskog uzrasta.

O daljnje tijeku i posebnim ciljevima bit će svi pravovremeno obaviješteni. Jedno veliko HVALA šaljemo unaprijed empatičnom i velikom srcu gimnazijalki i gimnazijalaca te građanima našega grada.

 [više]

Dugotrajni utjecaj estetskog obrazovanja na vizualnu svijest

Autor: Miodrag Maričić, 21. 11. 2019. 00:32

Iako se jako stavlja naglasak na STEM područja, istraživanja pokazuju da bez estetskog obrazovanja problem ne samo da su mogući već neizbježni!

 
 [više]

PONEDJELJAK 2.12.2019. (najava štrajka)

Autor: Vjekoslav Robotić, 18. 11. 2019. 18:52

Dragi učenici, poštovani roditelji

Informiram Vas da je za ponedjeljak 2.12. 2019. najavljen štrajk u našoj Školi kao i u svim školama RH.

Molim da svakodnevno pratite informacije na ovoj mrežnoj stranici.

Hvala na razumijevanju

Ravnatelj:

mr.sc. Vjekoslav Robotić

 [više]

Sudjelovanje u kvizu znanja na Interliberu

Autor: Anka Simović, 18. 11. 2019. 13:49

Uz brojna događanja i ove je godine na Interliberu 15. studenog organiziran kviz znanja za osnovne i srednje škole na kojem su po drugi put sudjelovali i naši učenici.  Školu je predstavljala ekipa „Galovići“ sastavljena od  petero učenika: Dore Gašparec, Nike Pecikozić i Katarine Pejak iz 4.b te Viktora Krušelja i Andrije Njerša iz 3.g. Pitanja na kvizu postavljala je poznata lovkinja iz kviza „Potjera“, Morana Zibar što je dodatno zagrijalo atmosferu među natjecateljima. Odgovarajući na pitanja iz raznih područja (književnosti, povijesti, geografije, sporta…) „Galovići“ su zauzeli osmo mjesto među 16 ekipa srednjih škola. Nakon kviza učenici su mogli prošetati Velesajmom i razgledati bogatu izložbu knjiga raznih izdavača. Uz ovo nezaboravno iskustvo, učenici su proveli sadržajan i lijep dan. Čestitamo im na dobrom uspjehu!

 [više]

POZIV: DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Robotić, 18. 11. 2019. 07:53

 

Pozivaju se učenici, profesori,roditelji i svi drugi prijatelji škole na obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara.  Učenici naše Gimnazije prigodnim programom i paljenjem lampiona u dvorištu škole prisjetit će se 18.11.1991. kada su srbo-četničke snage potpomognute jedinicama Jugoslavenske armije ušle u grad Vukovar  i izvršile teške ratne zločine i kultorocid nad gradom. Za sve nazočne osiguran je topli čaj.

Početak programa bit će u ponedjeljak, 19.11. 2019. u 18.00 sati.

 [više]

Badminton - kao i obično

Autor: Miroslav Samardžić, 15. 11. 2019. 13:10

Kao i obično gradskim Natjecanjem u badmintonu, ove godine održanimu dvorani Srednje škole, započela je nova sezona školskih sportskih natjecanja.
Također, kao i obično naši badmintonaši uspješno su preskočili prvu zapreku i plasirali se na županijski rang natjecanja.
Članice ženske ekipe su Tamara Gašparić, Nika Matovina, Irma Wolf i Anja Matovina. Članovi muške ekipe su Karlo Hlevnjak, Luka Kovač, Andrija Njerš i Matej Igrić. Voditelji ekipa su Ranko Gojković i Miroslav Samardžić.
 [više]

LORESU: Mobilnost – Poljska

Autor: Kristina Ledinski, 3. 11. 2019. 12:18

Od nedjelje 6. listopada 2019. do subote, 12. listopada 2019., nas šestoro učenika – Dunja Galinec, Ivan Buhić, Ivan Slobođanac, Maja Blažok, Maja Špoljar i Tereza Kokša uz pratnju profesorica Ana-Marije Martan i Martine Grgac boravili smo u manjem gradu na jugu Poljske, Wodzisław Śląski. Bili smo smješteni u domove učenika iz Poljske te smo svaki dan imali aktivnosti i druženja unutar te izvan projekta. Uz Gimnaziju “Fran Galović” Koprivnica i Poljsku školu u projektu još sudjeluju i škole iz La Spezie (Italija), Madeire (Portugal) te Fuerteventure (Španjolska). Pogledajte slike i pročitajte više u FRANzineu.

 [više]

Forum kazalište - obavijest

Autor: maja blažek, 31. 10. 2019. 11:07

Obavještavaju se odazvani učenici da će se forum kazalište održati u ponedjeljak 04.11. u Multimedijskoj učionici od 10 do 14 sati.

 [više]

Pačja škola

Autor: Miodrag Maričić, 31. 10. 2019. 10:59

Kutak s mnoštvom  informacija i poveznica biti će dostupan svima zainteresiranima u školskoj knjižnici od 05. studenog 2019.g.
 [više]

DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA

Autor: Gordana Trnski, 30. 10. 2019. 16:34

Pozivaju se svi učenici koji žele aktivno sudjelovati u obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara da dođu na sastanak  5. studenog 2019. u učionicu 2-003.

Dolazak članova Povijesne grupe je obavezan.

 [više]

Zaduženje garderobnih ormara II. krug

Autor: Vjekoslav Robotić, 28. 10. 2019. 12:44

Vijeće učenika je na 5. sastanku održanom 24. 10. 2019. jednoglasno donjelo: Odluku o podjeli garderobnih ormarića II. krug.

Po jednoglasnoj odluci Vijeća učenika podjela ormarića biti će u slijedeće vrijeme za određene skupine učenika u prostoru uprave škole:

a) Utorak: 29. 10 . 2019. (13.10-14.45h): svi vrlo dobri učenici 4. razreda i učenici koji nisu iskoristili pravo u 1. krugu.

b) Srijeda: 30. 10. 2019. (13.10-14.45h): svi ostali učenici po sistemu tko prije

Ključ mogu zadužiti samo učenici koji iz prethodnog razreda nemaju izrečene stegovne mjere: ukor i  opomena pred isključenje.

Učenici ključeve zadužuju u navedeno vrijeme isključivo pod odmorom ili nakon završetka nastave. Učenici koji zaduže ključ osobno odgovaraju za zaduženi garderobni ormarić.

 

 

 [više]

Koprivnica čita

Autor: Anka Simović, 25. 10. 2019. 16:21

U srijedu, 23. listopada održana je manifestacija „ Koprivnica čita “ koja se provodi već duži niz godina u sklopu Mjeseca hrvatske knjige s ciljem poticanja čitanja kod svih uzrasta.

Dvije skupine gimnazijalaca posjetile su Dječji vrtić „Zvjezdica“ gdje su mališanima čitali razne priče po vlastitom izboru prisjećajući se pritom i svoga djetinjstva. Nakon čitanja, druženje se nastavilo u dvorištu vrtića na kestenjadi. Učenici i mališani bili su oduševljeni ovim susretom, izrazivši  želju za češćim druženjima.

Još par slika pogledajte u FRANzineu.

 [više]

Koprivnički gimnazijalci predstavili svoju školu i kraj u Poljskoj

Autor: Martina Grgac, 24. 10. 2019. 13:08

Učenici Gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica Maja Blažok, Ivan Buhić, Dunja Galinec, Tereza Kokša, Ivan Slobođanac i Maja Špoljar te profesorice  Ana Marija Martan i Martina Grgac  boravili su od 7. do 11. listopada u gradu Wodzisław Śląski u Poljskoj. U tjednu mobilnosti nazvanom Crossing borders, crossing cultures – European cultural heritage u sklopu Erasmus+ projekta LORESU „Let's talk about local and regional subjects at school“ učenici su u poljskoj školi predstavili prirodnu i kulturnu baštinu Koprivnice i Podravine, govorili o poziciji i ulozi Republike Hrvatske u Europskoj uniji te podijelili tijekom aktivnosti „internacionalnog piknika“ tradicionalne podravske prehrambene proizvode. Zajedničkim radom istraživali su i učili o prirodnoj i kulturnoj baštini Šleske, usavršavajući izvan učionice svoje vještine i znanje stečeno u školi. Profesorice su govorile o školskom sustavu RH te razmijenile primjere dobre prakse s kolegicama i kolegama iz ostalih škola partnera iz La Spezie, s Madeire i Fuerteventure, s posebnim naglaskom na provođenje međunarodnih projekata i njihovo uvrštavanje u školski kurikulum.  Uz aktivnosti, izlaganja i radionice u školi, sudionici su posjetili  memorijalni centar Auschwitz te gradove Katowice, Krakow, Karvinu i Cziesyn. Kako je razmjena učenika održana u vrijeme obilježavanja europskih Erasmus dana (10.-12. listopada), gimnazijski tim ih je proslavio u aktivnom internacionalnom okruženju.

Martina Grgac

 [više]

Posjet Sabirnom centru

Autor: Ana-Marija Martan, 23. 10. 2019. 13:00

U utorak 22. listopada učenici prvih i drugih razreda, članovi Povijesne grupe, u pratnji profesorica Gordane Trnski i Ana-Marije Martan posjetili su Sabirni centar Koprivnica Državnog arhiva u Varaždinu. Ustrojem i poviješću arhivskih službi na području Hrvatske i Koprivnice učenike je u zanimljivom predavanju vodila viša arhivistica, ujedno i voditeljica Sabirnog centra, Ivana Posedi. Učenici su tako mogli čuti kada je u Hrvatskoj nastala arhivska služba, kako su se vrijedne isprave čuvale prije nastanka arhiva, kakva se građa danas čuva u Sabirnom centru i s kojim se problemima arhivisti nose prilikom čuvanja i proučavanja građe. Zalaganjem Ivane Posedi danas se u fondu Sabirnog centra nalaze neke od najvažnijih isprava vezanih uz povijest grada, primjerice Povelja o povlasticama slobodnog i kraljevskog grada koju je Koprivnici 1356. godine dao kralj Ludovik I. Anžuvinac. Posjet arhivu, gdje su učenici iz prve ruke vidjeli kako se pisani izvori čuvaju, kako se njima rukuje te kako se do njih dolazi, veže se uz kurikul nastave povijesti koja se, posebice u školi za život, oslanja i na rad učenika s povijesnim izvorima.

Ana-Marija Martan, prof.

 [više]

Kestenjada - kesteni i još puno više

Autor: Maja Maček Treščec, 21. 10. 2019. 22:38

I ove su godine članovi geografske grupe, zajedno s profesoricom Majom Maček Treščec i profesorom Zvonimirom Treščecom, proveli ugodno jesensko popodne uz kestene i druženje. U subotu 19. listopada u Reki se, u sklopu aktivnosti geografske grupe, za nove i već stare članove održala kestenjada.

Više pročitajte i pogledajte u FRANzineu.

 [više]

„Zasadi drvo, ne budi panj“

Autor: Zoran Pintarić, 21. 10. 2019. 18:36

Projekt  „Gimnazijsko drvo“ nastavlja se u okviru akcije sadnje drveća „Zasadi drvo, ne budi panj“ koja se odvija na državnoj razini.

Termini sadnje su 25. – 27. listopada 2019.

Stabla ćemo saditi na prostoru školskoga dvorišta te tako formirati drvored koji će našu školu djelomično štiti od zvučnog onečišćenja, a o ostalim dobrobitima sadnje drveća kratko će predavanje održati prof. Miroslav Samardžić.

Uz organizacijsku podršku tvrtke GKP Komunalac d.o.o. sadit ćemo i na širem prostoru Gradskih bazena Cerine te se tako priključiti učenicima i nastavnicima drugih koprivničkih škola.

Svako stablo koje posade gimnazijalci ostat će ucrtano na interaktivnoj karti, sa svim podacima o sadnji pa se  u budućnosti možete prisjetiti svojeg plemenitog i općekorisnog  djela. Aplikaciju za kartu osmislili su učenici 4.d. Leticija Crnković izradila je aplikaciju, a Tin Prvčić i Luka List pobrinuli su se oko servera i web viewa.

Svi učenici, nastavnici i djelatnici škole koji se žele priključiti akciji, neka se što prije jave nastavniku Zoranu Pintariću (kabinet 2-006 ili zoran-pintaric@inet.hr).

 [više]

Predavanje DAAD-a o stipendijama i studiranju u Njemačkoj

Autor: Marija Smoljo-Krapinec, 19. 10. 2019. 15:07

DAAD (Deutscher Akademischer Austauschdienst) je njemačka služba za akademsku razmjenu, čiji je utemeljitelj Vlada SR Njemačke. Jedna je od najvećih svjetskih organizacija kojima je primarni cilj stipendiranje i savjetovanje studenata, doktoranada i znanstvenika. DAAD nudi više od 250 različitih programa stipendiranja na njemačkom i engleskom jeziku od ljetnih tečajeva, studijskih stipendija te kratkoročnih i dugoročnih istraživačkih stipendija.
Programe stipendiranja te mogućnosti studiranja u SR Njemačkoj u našoj će školi predstaviti Ivana Bašić, lektorica na Odsjeku za germanistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu, u petak, 25. listopada 2019. od 12.30 do 13.45, u prostoriji 2-021.
Predavanje će biti na hrvatskome jeziku te se pozivaju svi zainteresirani učenici! (do četvrtka 24. listopada trebaju se javiti prof. Smoljo Krapinec, u kabinet 2-014)

Marija Smoljo Krapinec,prof.

 [više]

Radionica kreativnog pisanja

Autor: Kristina Ledinski, 14. 10. 2019. 18:29

U tjednu Galovićeve jeseni u našoj školi u utorak, 22. listopada 2019., radionicu kreativnog pisanja održat će profesorica i književnica Ivanka Ferenčić Martinčić. Radionica će trajati 3 školska sata (4., 5. i 6. sat). Zbog ograničenog broja mjesta radionica je namijenjena učenicima koji se bave pisanjem i sudjeluju na literarnim natječajima te učenicima koji pohađaju izbornu nastavu iz Hrvatskog jezika.

Dubravka Šutalo-Kovačić

 [više]

Poziv od bivšeg učenika gimnazije!

Autor: Miodrag Maričić, 14. 10. 2019. 12:28

Svi zainteresirani za studiranje u inozemstvu imaju priliku saznati kako, u Zagrebu, u petak,  25.  listopada 2019.g. 
Gospodin Alen Trgovčević će predstaviti svoj i druge fakultete na kojima studiraju ili su završili studij bivši učenici naše gimnazije, ali i drugi građani RH. 
Škola je osigurala prijevoz do Zagreba i natrag za 7 učenika, koji se trebaju prijaviti putem internet poveznice u nastavku te javiti osobno profesoru Maričiću u kabinet 0/007 najkasnije do utorka, 22. listopada 2019. g. 
Budući da je broj mjesta u kombiju ograničen, molimo da se prijave samo učenici koji ozbiljno namjeravaju studirati izvan zemlje.
 
 [više]

Gostujuće predavanje

Autor: Kristina Ledinski, 9. 10. 2019. 08:43

Predstavljanje Humanitarne udruge „Šegrtsko srce“, 

                        Obrtnička škola Koprivnica;

Kada:      9. listopad 2019.godine od 13:15 sati do 14:15 sati;

Gdje:      Multimedijska učionica;

Pozvani: Predsjednici/ce (ili zamjenici/ce ili predstavnici/ce razrednih odjela u slučaju spriječenosti); 

Gost:      Stručni suradnik pedagog Obrtničke škole Koprivnica,

               Tomislav Terstenjak, prof. pedagogije

Odgojno-obrazovni ishod edukativnog rada stručnog suradnika pedagoga s učenicima:

 

Osvješćivanje gimnazijalaca za socijalnu osjetljivost i razvoj socijalne svijesti  i empatije = suosjećajnosti i suuživljavanja u "tuđe cipele"

 

Zamolba razrednicima i predmetnim nastavnicima za dopuštenje učenicima

da prisustvuju gostujućem predavanju.

Pripremila i organizirala: 

stručni suradnik pedagog 

Vesna Balent, prof. Sociologije i Pedagogije - školske

 [više]

Večer u močvari

Autor: Kristina Ledinski, 3. 10. 2019. 11:44

Barbara, Lucija, Patricija, Jana, Tea, Petra i Emilija skupile su hrabrost, progutale knedlu i rekle - idemo.
Te večeri kiša je lagano padala, sve je bilo mokro. Probijali smo se putem kroz travu i gustiš. Vrbe i čivitnjače, mokrih obješenih grana, zastrle su puteljak, lijepile se za auto, kao da ga miluju i uzimaju nas u svoj svijet. U trenutku, podiže se zavjesa, izlazimo na travnatu pozornicu posutu skakutavim žabicama, okruženu busenima trske i šaša, a pred nama gusta publika barskog života. Ali, uloge su obrnute, reflektori su usmjereni prema bari.
Malo čudan osjećaj, nema kauča i fotelja, tri komentatora doktoranta s PMF-a, - " rezolucija perfektna, kristalan sound, surround all around".   
Zbilo se 26.9.2019. na lokaciji Autoput.
 [više]

Dodatna nastava hrvatskoga jezika za maturante

Autor: Kristina Ledinski, 3. 10. 2019. 07:50

Dodatna nastava održavat će se utorkom 8. sat. Budući da je 8. listopada neradni dan, s radom počinjemo 15. listopada. Broj učionice bit će objavljen u rasporedu sati.

Romana Šutalo, prof.

 [više]

Poziv na sudjelovanje u forum-kazalištu

Autor: Kristina Ledinski, 3. 10. 2019. 07:45

Kazališni i filmski redatelj Mario Kovač u sklopu projekta Kreativna REakcija za nenasilje održati će trosatnu radionicu boala u koju se možeš uključiti i ti! Cilj aktivnosti je potaknuti mlade na raspravu o razvijanju tolerancije, razbijanju stereotipa, stvaranje kulture mira i nenasilnog rješavanja sukoba. Budi dio u stvaranju društva nenasilja i pritom se zabavi koristeći kazališne vježbe, dijaloge, igre i tehnike.

Aktivnost će se održati tijekom mjeseca studenog, a u njoj može sudjelovati maksimalno 15 učenika neovisno o obrazovnoj godini.  Prijaviti se možeš zapisivanjem na upisnu listu na vratima školske psihologinje (1-012). O konkretnom vremenu održavanja bit će naknadne obavijesti.

 [više]

Europski dan jezika

Autor: Kristina Ledinski, 27. 9. 2019. 15:59

I ove godine učenici 3. razreda jezične gimnazije proslavili su 26. rujna - Europski dan jezika. Ako želite naučiti kako reći osnovne riječi hvala, molim, izvoli, oprosti na raznim stranim jezicima, pogledajte učeničke radove u hodniku škole. 
 
Više o Europskom danu jezika na poveznici.
 [više]

GIMNAZIJSKO DRVO

Autor: Kristina Ledinski, 26. 9. 2019. 13:18

Drveće proizvodi kisik. Drveće proizvodi hranu. Drveće je dom mnogim vrstama. Iz drveća dobivamo lijekove. Drveće nam daje sjenu i štiti nas. Drvo je energija. Drveće smanjuje onečišćenje. Drveće smanjuje eroziju tla. Drveće hrani tlo. Drveće je bitno za naše zdravlje!!!

Dragi učenici, profesori, djelatnici i prijatelji škole pozivamo Vas da se uključite u projekt sadnje drveća "Gimnazijsko drvo".

Cilj je je planski posaditi što više stabala te ih mapirati na karti sa podacima o sadnji (tko je posadio, kada, GPS koordinate, fotografija) kako bi imali trajni podsjetnik na gimnazijsko razdoblje života.

Drvo se sadi samo uz dozvolu vlasnika prostora u kojem se sadi.

Drvo kasnije možete zalijevati, brinuti o njemu, sjesti u njegovu hladovinu, …

Prve aktivnosti su krenule sa sadnjom razrednog drveća sportskih razreda na Šoderici, u rujnu 2019.

Iduća aktivnost će biti uključivanje u akciju "Zasadi drvo, ne budi panj" .

Pozivamo Vas da se odlučite na sadnju prilikom odlaska na terensku/izvanučioničku nastavu, prilikom dolaska gostiju posadite drvo prijateljstva i sl.

Za sve detalje i potrebitu pomoć obratite se Zoranu Pintariću, prof. geografije i povijesti.

 [više]

Subvencionirani prijevoz učenika

Autor: Vjekoslav Robotić, 9. 9. 2019. 14:45

http://www.gimnazija-fgalovic-koprivnica.skole.hr/subvencionirani_prijevoz

 [više]

Obavijest o realizaciji odmora učenika tijekom nastavne godine 2019./2020. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Davorka Sever, 27. 6. 2019. 08:57

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Tražilica
Kalendar
« Siječanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

KORISNI LNKOVI

Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta


Nacionalni


Agencija za odgoj i obrazovanje


Koprivničko križevačka županija


Grad Koprivnica


Postani student


Office365 upute

Povezivanje skole.hr računa i Gmaila

 

Za izradu anketnih upitnika koristimo SoGoSurvey
Provided by SoGoSurvey

eSafety

CMS za škole logo
Gimnazija "Fran Galović" / Ulica Dr. Željka Selingera 3/a, HR-48000 Koprivnica / gimnazija-fgalovic-koprivnica.skole.hr / ured@gimnazija-fgalovic-koprivnica.skole.hr
preskoči na navigaciju