preskoči na sadržaj

Gimnazija "Fran Galović"

 > Naslovnica
vijesti

Svjetski dan mentalnog zdravlja

Autor: Vjekoslav Robotić, 7. 10. 2021. 17:21

Povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja koji se obilježava 10. listopada, želimo podsjetiti naše učenike da se za mentalno zdravlje moramo brinuti kao i za tjelesno. Uz sve pritiske i poteškoće s kojima se mladi ljudi nose, bitno je reagirati na vrijeme i potražiti pomoć kad nam je potrebna. Želimo da znate da se u svakom trenu možete obratiti školskoj psihologinji i razgovarati o bilo čemu što vam se događa. Brinimo o sebi, ali i jedni o drugima!

 [više]

Liparska avantura

Autor: Vjekoslav Robotić, 7. 10. 2021. 11:07

 
Prva mobilnost u projektu Erasmus+ CEMLO održana je od 25. rujna do 2. listopada, a u njoj su sudjelovale četiri članice naše škole. Destinacija mobilnosti: Liparski otoci, Italija. O ovom osobitom putovanju pročitajte opširnije u Franzineu. 
 [više]

Promatranje noćnog neba Vijest ima dokument u privitku

Autor: Danijel Kolarić, 6. 10. 2021. 08:45

Gimnazijski astronomi upriličili su 1. listopada  promatranje noćnog neba pomoću teleskopa u sklopu fakultativne nastave astronomije. Promatranje je održano u dvorištu gimnazije. Promatrali smo Saturn i Jupiter i neke od njegovih prirodnih satelita. U promatranju su – uz profesore Danijela Kolarića i Marka Vargovića te zainteresirane gimnazijalce , sudjelovali i članovi astronomskog društva Koprivnica Ivan Gašparić i Marko Posavec. Napomenimo kako su nam se priključili i zainteresirani prolaznici...

Možete pogledati kako je bilo i što smo vidjeli. Saturn i Jupiter je snimila naša učenica Petra Mađarić, a ostale slike član astronomskog društva, Marko Posavec.

 [više]

ČESTITKA: SVJETSKI DAN UČITELJA

Autor: Vjekoslav Robotić, 5. 10. 2021. 12:52

Svim profesorima koji obavljaju jedan od najodgovornijih poslova u društvu uz zahvalu za predan profesionalni rad u našoj Školi čestitam Svjetski dan učitelja.

mr. sc. Vjekoslav Robotić

 [više]

Tjedan cjeloživotnog učenja

Autor: Vjekoslav Robotić, 5. 10. 2021. 12:06

Učenici prvih i drugih razreda Gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica sudjelovali su od 27.9-3.10. u Tjednu cjeloživotnog učenja održavanjem radionice „Izvoli, znanje“.

Cilj radionice je bio osvijestiti važnost  utjecaja latinskog jezika u svakodnevnom radu, govoru i učenju. Prvo su izradili razne promotivne materijale s latinizmima koje su potom dijelili učenicima 3. i 4. razreda te  na taj način prenosili postojeća znanja.

Ivana Pavela

 [više]

Gimnazijalci u kajacima! Projektni tim INTERREG ECOoperation na izvanučioničkoj nastavi

Autor: Vjekoslav Robotić, 4. 10. 2021. 16:18

Zahvaljujući radu učenika i nastavnika koji od 2020. godine sudjeluju u INTERREG ECOoperation projektuomogućena je kupnja opreme za iz anučioničku nastavu na vodi. Prošloga tjedna dvije  skupine učenika u pratnji  5 nastavnika veslale su starim dravskim tokom od polazne točke Sveta Marija do Donje Dubrave 

obzirom na to da su ECOoperation projektne aktivnosti vezane za teme iz geografijebiologijeinformatike i tjelesne i zdravstvene kultureostvaren je moderanmultidisciplinarni pristup poučavanju jer su učenici u 

prirodnom okruženju mogli prepoznati oblike reljefabiljne i životinjske vrste, analizirati vodu rijeke Drave, mikroskopiratikoristiti informatičku opremu i učiti o strategijama ponašanja na rijeci te o tehnici veslanja u kajaku. 

Projektni partneri Gimnaziji “Fran Galović” Koprivnica su Srednja škola Prelog i škola Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium iz Csurga. Škole partnere s nama povezuje blizina rijeke Drave, a njihova istraživanja ECOoperation projektu bave se parametrima koji pokazuju karakteristike tla i zraka te će kupljenu opremu koristiti za bicikliranje i kampiranje tijekom izvanučioničke nastave.   

Projektne aktivnosti se nastavljaju, nadamo se skorom susretu učenika i nastavnika sve tri škole. 

 
 [više]

"Hacknite 2.0" natjecanje za učenike srednjih škola

Autor: Vjekoslav Robotić, 28. 9. 2021. 10:20

 [više]

Obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti u našoj gimnaziji

Autor: Vjekoslav Robotić, 28. 9. 2021. 10:10

Zadnjeg dana Europskog tjedna mobilnosti, 22.09.2021. u aktivan posjet gimnazijalcima stigla su djeca iz dječjeg vrtića Igra.

Posjetili su nas mališani iz skupine Zmajići u pratnji svojih odgajateljica Davorke Draganić, Ivane Košćak i fizioterapeuta Andreje Tudić.

Iz Gimnazije su djecu dočekali i kineziološke sadržaje osmisli profesori kineziologije, Marina Tomac-Rojčević i Tedi Femec. Na početku zajedničkih aktivnosti, sve sudionike je  pozdravio ravnatelj gimnazije Vjekoslav Robotić.

Prvo smo mališane upoznali sa prostorom Gimnazije, a nakon toga su su ih profesorice Ines Sertić i Anka Simović upoznale sa knjižnicom i važnosti čitanja.

Također su pogledali razne enciklopedije, a između ostalog i enciklopediju o ljudskom tijelu kako bi naučili funkcioniranje tijela općenito, a naročito u pokretu.

Nakon toga sa u sa učenicima 3.f opće gimnazije za sportaše vježbali na igralištu gimnazije. Zajedno su se zagrijavali plešući na vesele dječje pjesmice, a nakon toga su zaigrali igru sa prepoznavanjem boja.

U drugom dijelu su učenici Katarina Kerečin, Anja Čavljak, Lovro Rod i Anja Rojčević, sudionici međunarodnog Erasmus + projekta CEMLO objasnili mališanima osnove orijentacije u prirodi. Djeca su se upoznala sa stranama svijeta, orijentacijom prema objektima, bojama i biljkama (drveću , cvijeću i sl.) te sa kompasom.

Vrhunac edukacije je bila igra "Potraga za blagom" u kojoj su djeca uz pomoć mape prilagođene njihovom uzrastu pronalazila bombone odnosno skriveno blago.

Može se reći da su svi sudionici uživali jer je vladala zaista vesela atmosfera pa je odmah dogovorena i nova suradnja:)

Marina Tomac-Rojčević, prof. izvrstan savjetnik

 [više]

Mališani iz Dječjeg vrtića „Igra“ u školskoj knjižnici

Autor: Vjekoslav Robotić, 28. 9. 2021. 09:01

 

Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj 30. prosinca 2020. podržala je prijedlog Ministarstva kulture i medija da se 2021. godina proglasi Godinom čitanja. 

Za vrijeme pandemije, kad su smanjene mogućnosti organizacije i sudjelovanja u kulturnim događanjima na uobičajene načine, čitanje se nametnulo kao jedna od kulturnih djelatnosti kojoj bi trebalo posvetiti više prostora i vremena. Tim povodom mnoge kulturne organizacije i škole diljem Hrvatske osmišljavaju i provode razne aktivnosti poticanja čitanja.

Svoj doprinos obilježavanju Godine čitanja u našoj školi dala su i djeca iz Dječjeg vrtića „Igra“ koji su u srijedu, 22. rujna 2021., posjetili našu školsku knjižnicu. Osim što su prostor knjižnice u trenu ispunili radošću i veseljem, živahna skupina „Zmajići“ bila je raspoložena i za razgovor o čitanju. „Zmajići“ su zainteresirano prelistavali pripremljene enciklopedije o ljudskom tijelu, životinjama, svemiru, leptirima i sl. i obradovali nas svojom znatiželjom.

Svojim poletom naši najmlađi još su nas jednom podsjetili koliko je važno započeti s čitanjem od najranije dobi i pokazali da će knjiga i čitanje imati svoju publiku u budućnosti.

 

Anka Simović, školska knjižničarka i Ines Sertić, prof.

 

 [više]

Što ćemo i kako ćemo u 2021./2022. ? Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Robotić, 16. 9. 2021. 15:02

Na početku nove školske godine aktiv njemačkog, talijanskog, latinskog i francuskog jezika održao je radni sastanak. Na sastanku se raspravljalo o gorućim temama za ovu školsku godinu. Na sastanku smo razmijenili osobna iskustva, dogovorili stručnu suradnju i dogovorili strateške ciljeve u svrhu promocije škole . Raspravljalo se o obilasku nastave, stručnom usavršavanju modalitetima napredovanja i ako se ukaže prilika i mogućnost odlaska na zajednički stručni izlet u neku od nama srodnih škola.Na sastanku su prisustvovali Neven Kekez ( njemački jezik), Ema Solina (njemački jezik), Marija Smoljo Krapinec ( njemački jezik), Martina Šiforn-Labazan( francuski i talijanski jezik), Lidija Šalamon( njemački jezik) i Ivana Pavela ( latinski jezik ).

Martina Šifkorn-Labazan, prof.

 [više]

NAJAVA: PODJELA SVJEDODŽBI I POTVRDA O POLOŽENOJ DRŽAVNOJ MATURI /JESENSKI ROK

Autor: Vjekoslav Robotić, 16. 9. 2021. 10:44

Najavljujem podjelu maturalnih svjedodžbi i potvrda za jesenski rok koja će biti u PETAK 17. 9. 2021. u 10.45 h u uredu ravnatelja..

Pozivaju se svi maturanti na podjelu maturalnih svjedodžbi.

Svjedodžbu mogu preuzeti samo maturanti ili punodobni članovi njihove uže obitelji.

Čestitam svim maturantima uspješan završetak gimnazijskog obrazovanja.

Ravnatelj:

mr.sc. Vjekoslav Robotić

 [više]

Raspored liječničkih pregleda učenika za oslobađanje od nastave TZK Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Robotić, 13. 9. 2021. 15:43

U prilogu je Obavijst o rasporedu i protokolu pregleda. Molim učenike da postupe po navedenom.

Ravnatelj:

mr.sc. Vjekoslav Robotić

 [više]

POČETAK NASTAVNE GODINE 2021./2022. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vjekoslav Robotić, 1. 9. 2021. 23:44

Obavještavamo učenike da će nastava u školskoj godini 2021./2022. redovno početi u ponedjeljak 6. rujna 2021. uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera i preporuka prema sljedećem rasporedu:

-svi DRUGI, TREĆI i ČETVRTI razredi u 8.50 h, 
-svi PRVI razredi u 11.35 h.

Učenici ponavljači, učenici kojima je odobrena promjena razrednog odjela i učenici kojima je odbren upis iz neke druge srednje škole  dužni su u ponedjeljak 6.9.2021. doći u ured ravnatelja u 8.45 h.

Svi učenici drugih, trećih i četvrtih razreda dužni su 6.9.2021. donijeti u Školu svjedodžbu  prethodno završenog razreda.

Molim učenike, njihove roditelje skrbnike i sve djelatnike Škole da detaljno pročitaju upute koje se nalaze u privitku ove vijesti.

Molim sve navedene da se odgovorno ponašaju i poštuju propisane mjere i protokole kako bi svi ponovno mogli uživati u radu u našoj Školi. Također molim da svakodnevno pratite informacije preko ove Webne stranice i razredne aplikacije Teams.

Svi djelatnici GFG-a spremni su ovu izazovnu i zdravstveno rizičnu nastavnu godinu odgovorno i stručno učiniti veselom i uspješnom za sve naše učenike.

Apeliram na sve učenike i njihove roditelje na odgovorno ponašanje i poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka u cilju očuvanja svih nas koji pripadamo velikoj odgojno-obrazovnoj GFG obitelji.

Učenicima, njihovim roditeljima-skrbnicima i profesorima želim sretnu, zdravu i uspješnu školsku godinu.

Ravnatelj:
mr. sc. Vjekoslav Robotić

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Tražilica
Kalendar
« Studeni 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

KORISNI LNKOVI

Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta


Nacionalni


Agencija za odgoj i obrazovanje


Koprivničko križevačka županija


Grad Koprivnica


Postani student


 

MS Teams

Instalacija Office365

Svaki učenik i nastavnik (za vrijeme važećih skole.hr adresa) ima pravo na 5 licenci za MS Office.

Povezivanje skole.hr računa i Gmaila

 

Za izradu anketnih upitnika koristimo SoGoSurvey
Provided by SoGoSurvey

eSafety

CMS za škole logo
Gimnazija "Fran Galović" / Ulica Dr. Željka Selingera 3/a, HR-48000 Koprivnica / gimnazija-fgalovic-koprivnica.skole.hr / ured@gimnazija-fgalovic-koprivnica.skole.hr
preskoči na navigaciju