preskoči na sadržaj

Gimnazija "Fran Galović"

 > Naslovnica
Vijesti

Projektima do statusa eTwinning škole

Autor: Romana Šutalo, 12. 4. 2018.

Gimnazija „Fran Galović“ Koprivnica njeguje projektni rad. Kroz kurikulske aktivnosti provodi projekte iz mnogih nastavnih predmeta i izvannastavnih aktivnosti. Trenutno se provode dva INTERREG projekta od kojih u jednom sudjeluje kao škola partner, a u drugom kao korisnik.

Nastavnici njemačkog jezika i gimnazijalci u suradnji s Goethe-Institutom rade čitav niz projektnih aktivnosti. Geografska i povijesna grupa provode manje i veće projekte koji učenicima omogućavaju suradnju s učenicima iz drugih sredina, sa stručnjacima iz mnogih znanosti. Medijska grupa nedavno je osmislila projekt o medijskoj kulturi. U sklopu međupredmetne nastave Građanskog odgoja i obrazovanja provode se također brojne projektne aktivnosti. Ne zaboravimo spomenuti velike EU projekte u sklopu Comenius i Erasmus+ programa koji su proteklih godina vrlo uspješno provedeni u školi. Projektne aktivnosti moguće je provoditi i online te je velik broj spomenutih projekata svoje mjesto pronašao na eTwinning platformi.

Europska komisija prošle je godine raspisala natječaj za najbolje škole u provođenju europskih projekata. Ocjenjivao se inovativni pristup nastavi, timski rad, uključenost učenika, digitalizacija škole, korištenje digitalnih resursa u nastavi, briga o sigurnosti na internetu, promicanje stručnog usavršavanja nastavnika, poticanje suradnje među učenicima i nastavnicima. Gimnazija „Fran Galović“ dobila je oznaku eTwinning škole kao jedna od 1211 škola i vrtića u Europi te se nalazi u društvu devet najboljih srednjih škola u Hrvatskoj. Nagrada je to za sve nastavnike i učenike koji su svojim aktivnostima pokazali da nastava nije samo u učionici te da ne treba biti dosadna i monotona.

Koje su škole dobile nagradu i nose ime eTwinning škola pročitajte ovdje.

Marina Njerš, prof.
Tražilica
Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

KORISNI LNKOVI

Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta


Nacionalni


Agencija za odgoj i obrazovanje


Koprivničko križevačka županija


Grad Koprivnica


Postani student

 

eTwinning

CMS za škole logo
Gimnazija "Fran Galović" / Ulica Dr. Željka Selingera 3/a, HR-48000 Koprivnica / gimnazija-fgalovic-koprivnica.skole.hr / ured@gimnazija-fgalovic-koprivnica.skole.hr
preskoči na navigaciju